Foto: Publicitātes foto

Eiropas rallija čempionāta (ERČ) Igaunijas posmā, "auto24 Rally Estonia", piedalīsies arī pašreizējais kopvērtējuma līderis un ERČ Latvijas posma uzvarētājs, soms Esapeka Lapi ("Škoda"), informē sacensību rīkotāji.

Bez Lapi "auto24 Rally Estonia" startēs arī viņa komandas biedrs Zeps Vīgands, kurš ERČ kopvērtējumā ar Kreigu Brīnu dala otro vietu. Tā kā britu pilots šīs sacensības izlaidīs, Vīgands pēc Igaunijas rallija var vienpersoniski ieņemt otro vietu.

"Sagaidu, ka Igaunijā jutīšos kā mājās, jo ceļi tur ir gandrīz kā Somijā," saka Esapeka Lapi. "Tiesa, ilgi neesmu braucis Somijā, līdz ar to kāds laiks paies, kamēr atkal pieradīšu pie šāda veida, ļoti ātrajiem ceļiem. Zinu, ka mani sagaida spēcīga konkurence un pret R5 klases mašīnām būs grūti cīnīties. Īpaši ar Tanaku un pārējiem igauņu braucējiem. Taču ceru izcīnīt vērtīgus punktus čempionātā."

Kopumā rallijam pieteikušās 169 ekipāžas, no kurām 63 ir Eiropas čempionāta dalībnieki. Kā zināms, paralēli ERČ posmam Igaunija uzņem arī FIA Eiropas vēsturisko auto čempionāta un Igaunijas meistarsacīkšu posmu. Pēdējie sacensībām pievienosies otrajā rallija dienā, sestdien, 19.jūlijā.

"auto24 Rally Estonia", kas ir ERČ septītais posms, risināsies 18. un 19. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!