Foto: ERC

Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posmā Igaunijā, "auto24 Rally Estonia", šogad startēs 57 ekipāžas, ieskaitot čempionāta līderus Kreigu Brīnu un poli Kajetanu Kajetanoviču, liecina pieteikumu saraksts.

Četrkārtējais Polijas čempions Kajetanovičs Igaunijā startēs pirmoreiz.

"Pirmoreiz startējot "auto24 Rally Estonia", kas ir pat ātrāks nekā WRC Somijas rallijs, pat vispieredzējušākais braucējs jutīs spriedzi," atzīst Kajto, kā poļu pilotu sauc gan līdzjutēji, gan mediji. "Trases apgūšanas procesam būs jābūt ļoti ātram, jo lielākā daļa trases sacensību laikā, nepārredzami līkumi un tramplīni, ir jāizbrauc ar pilnu gāzi. Es centīšos izmantot katru sava "Ford Foesta R5" zirgspēku, taču mēs apzināmies, ka Igaunijas rallijs būs izaicinājums: interesants, neparedzams un nedaudz traks! Šis ERČ posms mums būs grūtākais no visiem, lai iegūtu punktus."

ERČ kopvērtējumā Kajetanovičs no Brīna šobrīd atpaliek par 21 punktu.

ERC1 konkurencē, kurā startē Brīns un Kajetanovičs, "auto24 Rally Estonia" pieteikušās 10 ekipāžas, no tām trīs poļi un trīs igauņi - bez Kajto vēl arī Tomašs Kasperčiks un Jaroslavs Koltuns un igauņi Rauls Jētss, Sanders Perns un Karls Krūda.

Junioru ERČ ieskaitē Latvijas "Sports Racing Technologies" komandas pilotiem Ralfam Sirmacim un Vasīlijam Grjazinam būs 10 konkurentu.

Latvija šajā rallijā kopumā būs pārstāvēta ar četrām ekipāžām, jo regulārajiem junioru ieskaites dalībniekiem piepulcēsies arī jaunie Latvijas braucēji Toms Lielkājis un Daņila Belokoņs, kuri gan startēs ārpus ERČ konkurences.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!