Foto: Publicitātes foto
Latvijas autosportists Jānis Boks izcīnīja otro vietu Eiropas autokrosa čempionāta pēdējā posmā Itālijā, Madžoras trasē, "SuperBuggy" ieskaitē, 39 sportistu konkurencē. Sezonu Boks noslēdzis rekordaugstajā piektajā vietā, kas ir Latvijas bagiju braucējiem nebijis sasniegums Eiropas čempionātā. "Buggy 1600" klasē Andris Kuļikovskis sasniedza 17. vietu, lai arī pretendēja uz vietu A finālā.

Boks spēcīgajā konkurencē sasniedza otro vietu pirmajā kvalifikācijas braucienā sestdien, kas viņam deva labas cerības turpināt veiksmīgi cīnīties arī nākamajos braucienos. Jānis pārsteidza ar divām uzvarām sekojušajās abās kvalifikācijās, kas deva trešo vietu A fināla starta laukumā. Finālbraucienā Boks guva pārliecinošu otro vietu starp diviem vāciešiem – Berndu Štūbi, kurš nodrošināja Eiropas čempiona titulu, un Andre Hninenkampu, kurš sezonu noslēdzis ar bronzas medaļu. Provizoriskie aprēķini rāda, ka Boks guvis Eiropas čempionāta piekto vietu, kas ir viņa un Latvijas bagiju braucēju augstākais rezultāts Eiropas čempionātā.

"Buggy 1600" klasē Andris Kuļikovskis sacīksti 43 dalībnieku konkurencē sāka apsveicami, braucienos sasniedzot divas otrās un vienu septīto vietu. Andrim gan nepaveicās, jo, lai arī latvietis sasniedza tikpat punktus, cik kvalifikācijas braucienu summas septītās vietas ieguvējs, Kuļikovskis tika klasificēts devītajā vietā – pirmais no tiem, kuri neiekļuva A finālā. B fināls, no kura uz galveno braucienu dodas pirmo divu vietu ieguvēji, tika uzsākts līderpozīcijā, taču mašīnas piekares defekts neļāva noturēt šo pozīciju līdz finišam. Rezultātā 17. vieta Itālijas posmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!