Foto: LETA
Atvadīšanās no Latvijas izcilā autosportista Ivara Caunes paredzēta ceturtdien, 20. jūnijā, no pulksten 14 līdz 15 Biķernieku kompleksās sporta bāzes administrācijas telpās, Rīgā, Sergeja Eizenšteina ielā 16. Pēc tam Ivars veiks beidzamo goda apli Biķernieku trasē, paziņojis autosporta meistara dēls Krišjānis.

"Nākot atsveicināties, atcerieties, ka Ivars allaž bijis priecīgs un ar lielisku humoru apveltīts cilvēks, tādēļ esiet lūdzu cik vien iespējams pozitīvi, pavadot viņu! Vēlāk tiks kremēts ģimenes lokā," informē Krišjānis Caune.

Ivars Caune mūžībā devās sestdien, 15. jūnijā, 60 gadu vecumā. Viņš ir trīspadsmitkārtējs Latvijas čempions autorallijā, trīskārtējs PSRS čempions autorallijā, bijis starp vadošajiem braucējiem pasaules rallija čempionātā Anglijas un Zviedrijas posmos.

Pirmo reizi rallijā Ivars Caune startēja 1979. gadā. Viņa stūrmanis karjeras lielāko daļu bija Andris Šimkus, abiem kļūstot par tituliem visbagātāko Latvijas autorallija ekipāžu. Vēl Ivars rallijā ir startējis kopā ar Daināru Dambergu, Vladimiru Barinovu un dēlu Krišjāni.

Pēc PSRS sabrukuma kādu laiku Ivars Caune startēja arī autokrosā – kopā ar Pēteri Neikšānu un Vladislavu Šlegelmilhu zem Latvijas karoga Eiropas čempionātā. Pēc tam atgriezās rallijā.

1997. gadā Caune un Šimkus Velsas WRC posmā pirmajā ātrumposmā ar "Subaru Impreza" automašīnu izcīnīja otro vietu, piekāpjoties vien Kolinam Makrejam. Toreiz viņš bija priekšā tādiem lielmeistariem, kā Tomijs Makinens un Karloss Sainss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!