Foto: Publicitātes foto

Lai gan laika apstākļi šobrīd ir neatbilstoši ziemas sacīkšu rīkošanai, Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) sporta komisijas un sacensību rīkotāji pašlaik nesteidz veikt janvārī paredzēto sacensību norises izmaiņas, ziņo LAF preses dienests.

Šomēnes paredzētas autokrosa, folkreisa un rallijsprinta sacensības, bet janvāra beigās un februāra sākumā – viens no gada lielākajiem autosporta notikumiem, Eiropas rallija čempionāta (ERČ)  posms "Rally Liepāja".

LAF Rallija komisijas vadītājs Jānis Krastiņš pašlaik piedāvā atturēties no sacensību kalendāra maiņas panikas, jo mēnesi pirms Eiropas rallija čempionāta posma "Rally Liepāja" nav iespējams prognozēt laika apstākļus. "Prognozes regulāri mainās un, lai gan šā brīža pareģojumi nesola nopietnu ziemu janvāra beigās un februāra sākumā, komisija un sacensību rīkotāji turpina savu darbu pēc sākotnējā plāna, ar mērķi organizēt pēc iespējas kvalitatīvāku Eiropas rallija čempionāta posmu," viņš norāda. "Prognozes katru nedēļu ir citādas, līdz ar to atliek strādāt un gatavoties grandiozajam rallija pasākumam."

Jaunā gada autosporta aktivitātes pirmajiem paredzēts atklāt folkreisa un autokrosa braucējiem. 11. janvārī Upesciemā, Garkalnes autotrasē paredzēts LAF Folkreisa Ziemas kausa un LAF Krosa komisijas autokrosa kausa posms. Šā brīža laika prognoze neliecina, ka līdz šim datumam varētu iestāties ziemīgi laika apstākļi, tomēr formāli posms netiek atcelts. Sacensībām nozīmēts rezerves datums – 18. janvāris.

LAF Folkreisa Ziemas kausā šosezon iekļauti seši posmi, tiesa, pirmo sacīksti Brenguļu autotrasē, kas bija paredzēta decembrī, seriāla rīkotāji jau bija spiesti atcelt. LAF Krosa komisijas autokrosa kausā, kas apvieno gan ziemas, gan vasaras sezonu, kopumā paredzēti 11 posmi, ieskaitot jau nenotikušo decembra cīņu Brenguļos.

17. un 18. janvārī Alūksnē paredzēts Latvijas rallijsprinta čempionāta pirmais posms "Alūksne 2014". Arī šo sacensību rīkotāji pašlaik neplāno izmaiņas. LAF Standartauto komisijas vadītājs Juris Mūrnieks par komisijas ietvaros paredzēto rallijsprintu skaidro: "Aizvadot sarunas ar rallijsprinta "Alūksne 2014" rīkotājiem, esam secinājuši, ka šobrīd nav nozīmes izsludināt kādu "X stundu", kad sacensības būtu jāatceļ. Alūksnieši turpina darbu, lai 17. un 18. janvāra rallijsprints notiktu. Protams, tiek ņemtas vērā laika prognozes, kas liek apsvērt ieplānotos rallijsprinta maršrutus un plānus, laikapstākļi tiks pētīti līdz pēdējai dienai. Tomēr šobrīd nav runas par sacensību atcelšanu vai pārcelšanu."

Juris Mūrnieks informēja, ka LAF SAK plāno aizvadīt arī citas šīs ziemas aktivitātes: februāra vidū, iespējams, tiks dots starts Latvijas kausam minirallijā, bet februāra beigās un marta sākumā, iespējams, tiks izziņoti divi rallija supersprinta posmi. Par šīm aktivitātēm komisija informēs vēlāk.

Ja līdz beidzamam brīdim neveidosies ziemas sacīkšu apstākļi, izmaiņas sacīkšu kalendārā ir sagaidāmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!