Foto: Publicitātes foto

Viens no Latvijas labākajiem autosportistiem Konstantīns Calko svētdien izcīnīja piekto vietu Lemānas Āzijas seriāla pirmajā posmā, kas norisinājās Ķīnas pilsētā Džuhai.

Calko, startējot Slovākijā bāzētās "ARC Bratislava" vienības rindās, kopā ar komandas biedru Nīlu Mastonu no Austrālijas svētdien bija piektie LMP3 klasē, kamēr kopējā ieskaitē viņiem 14.pozīcija.

Tikmēr par LMP3 klases uzvarētājiem kļuva slavenā aktiera Džekija Čana atbalstītā komandas "Jackie Chan DC Racing" piloti, kuru vienība turklāt izcīnīja panākumu arī kopējā ieskaitē.

Lemānas Āzijas sacensību seriālā šosezon plānoti četri posmi. Nākamais 4.decembrī notiks Japānā, bet pārējie divi - janvārī Taizemē un Sepangā. Šis sacensību seriāls pirmo reizi tika aizvadīts 2009.gadā.

Tiesa, pagaidām nav zināms, vai Calko startēs vēl kādos posmos.

Calko 2015.gadā sacentās Lemānas Eiropas seriālā (ELMS), kur kopā ar "SVK by Speed Factory" komandu izcīnīja trešo vietu LMP3 klases sezonas kopvērtējumā. Šogad Latvijas sportists šajā sacensību seriālā vairs neturpināja braukt.

Līdz šim vēl neviens Latvijas braucējs nebija startējis ELMS.

Vēl 2013.gadā Calko izcīnīja otro vietu "Radical Masters" Eiropas seriāla "Masters" klasē, bet sezonas izskaņā debitēja pasaules salonautomobiļu čempionātā (WTCC), aizvadot sacensības Makao trasē. Pēc tam decembrī viņš Portugālē aizvadīja testu braucienus ar "Audi R8 LMS Ultra" sacīkšu auto, ar kādu tiek startēts pazīstamajā FIA GT čempionātā.

Arī 2014.gadā Latvijas pārstāvis startēja "Masters" klasē, taču nebrauca viens, bet kopā ar mazāk pieredzējušo spāni Hesusu Fusteru Plieho. Tā kā sezonas galvenais uzdevums bija progresa iegūšana, nevis čempionu tituls, ar augstiem rezultātiem sportisti neizcēlās.

Pirms tam Calko 2012.gadā kļuva par čempionu "Radical Masters" sērijas sacīkstēs "Supersport" klasē, kā arī par pasaules vicečempionu kartingā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!