Foto: Publicitātes foto

Autosportists Konstantīns Calko 2015.gadā kļūs par pirmo latvieti, kurš piedalīsies "European Le Mans Series" (ELMS) čempionātā, informēja sportista pārstāvis.

Pēc veiksmīgas sezonas "Radical European Masters" autosacīkstēs, "Speed Factory Racing" komanda apstiprinājusi dalību 2015. gada "European Le Mans Series" (ELMS) čempionātā, kur startēs ar LMP3 klases sporta prototipu. Sadarbībā ar Latvijā bāzēto komandu "SVK Racing", ko izveidojis autosportists Konstantīns Calko, turpmāk tā sacensībās piedalīsies ar nosaukumu "SVK by Speed Factory Racing".

Lietuviešu rallija braucēja Daliusa Steponaviča 2008. gadā dibinātā "Speed Factory Racing" komanda šajā laikā kļuvusi par panākumiem bagātāko vienību "Radical European Masters" čempionātā, uzvarot pilotu ieskaitē 2008., 2009. un 2012. gadā.

Komandas vadītājs Daliuss Steponavičs: "Sadarbībā ar "SVK Racing", esam panākuši vienošanos ar "Ginetta-Juno LMP3" sacīkšu auto ražotājiem. Uzskatu, ka šīs sadarbības rezultātā spēsim attīstīt spēcīgu un panākumiem bagātu komandu. Jaunais latviešu sacīkšu braucējs un "SVK Racing" dibinātājs Konstantīns Calko, kas "Speed Factory Racing" sastāvā brauc jau trīs sezonas, 2015. gadā kopā ar mums labi zināmo spāņu autosportistu Hesusu Fusteru Pliego startēs ELMS čempionātā. Šobrīd veicam pārrunas arī ar vairākiem citiem pilotiem un ceram jau tuvākajā laikā paziņot pilnu komandas sastāvu. Tas ir fantastiski, ka Konstantīns turpinās startēt kopā ar mums. Viņš ir ļoti jauns, bet jau pieredzējis un profesionāls sportists. Viņam ir viss nepieciešamais, lai sekmētu komandas attīstību."

Pilots un SVK vadītājs Konstantīns Calko: "Priecājos paziņot, ka 2015. gadā kļūšu par pirmo braucēju no Latvijas, kas startēs ELMS. Tādā veidā speršu vēl soli tuvāk savam dzīves mērķim - Lemānas 24 stundu sacīkstēm. Latvijā bāzētajai "SVK Racing" komandai un panākumiem bagātajai "Speed Factory Racing" komandai, kas bāzējas Spānijā, paredzēta cieša sadarbība un uzstādīti ilgtermiņa mērķi izturības autosacīkstēs. Šo trīs gadu laikā, ko pavadīju kopā ar viņiem, esmu smēlies neticami lielu pieredzei, kopā ar "Speed Factory Racing" izcīnot čempiona titulu 2012. gadā un kļūstot par vicečempionu 2013. gadā "Radical European Masters" čempionātā. Tagad esam gatavi sasniegt vairāk. Tāpat vēlos pateikt lielu paldies mūsu investoriem, kas līdzdarbojas Latvijas komandas mērķu īstenošanā."

Komandas vadītājs Dalius Steponavičs: "Mēs smagi strādājam pie tā, lai uz starta varētu nogādāt arī otru mašīnu. Ceru, ka skaidrība par to būs ap ziemassvētkiem. Mūsu komanda ir gatava piedāvāt plašu attīstības programmu jaunajiem braucējiem. Mēs varam palīdzēt jaunajiem pilotiem sasniegt virsotnes tādās izturības sacīkstēs kā "European Le Mans Series" ar mūsu "Ginetta-Juno LMP3" auto. Mūsu ilgtermiņa plāni būs saistoši arī sponsoriem, kas vēlas gūt stabilu atpazīstamību Eiropas valstu tirgū."

Konstatīns Calko šogad piedalījās ne tikai "Radical European Masters" seriālā, bet arī izmēģināja citu izturības sacīkšu čempionātu "VdeV", kur startēja sešu stundu sacensības Francijā un deviņas stundas garās sacīkstēs Spānijā, ar mērķi labāk sagatavoties nākamajai sezonai. Ziemas laikā Konstantīns mācīsies Rīgas Tehniskajā universitātē, kā arī piedalīsies jaunā prototipa attīstīšanā un veiks dažādus testus ārzemēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!