Foto: ERC

Smagajā avārijā, kas sestdien notika uz Veclaicenes šosejas, viens no cietušajiem ir Latvijas rallija komandas "Sports Racing Technologies" (SRT) pilots Vasīlijs Grjazins, portālam "Delfi" apstiprināja komandas pārstāvji.

Kā ziņots, sestdien, 11. jūlijā, šosejas Rīga - Sigulda - Igaunijas robeža 92. kilometrā, pirms Bērzkroga, notika frontāla sadursme starp "Toyota" un "Mitsubishi" marku automašīnām. "Toyota" automašīnā bijuši trīs vīrieši - vadītājs un divi pasažieri, bet otrā automašīnā bijuši divi cilvēki. Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, trīs no pieciem iesaistītajiem ir cietuši smagi.

21 gadu vecais Vasīlijs Grjazins ir viens no trim šajā avārijā smagi cietušajiem - komandas pārstāvji atklāja, ka viņam ir lauztas abas kājas; pilota stāvoklis esot "stabilizēts", taču atlabšana prasīs ilgu laiku. Grjazina stūrmanis Dmitrijs Lebediks, kas atradās līdz ar viņu mašīnā, avārijā nav nopietni cietis un pēc mediķu apskates palaists uz mājām.

Vasīlija tēvs un treneris Staņislavs Grjazins portālam "ru.motorsport.com" pastāstīja, ka Vasīlijs pēc avārijas ir ievietots reanimācijā; vissmagāk cietušas kājas, labajai ir vairāki atvērtie lūzumi. Tāpat konstatēts smadzeņu satricinājums, iekšējo orgānu sasitumi, liels asins zudums.

Sportisti bija ceļā uz Igauniju, lai pirms gaidāmā Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posma "auto24 Rally Estonia" piedalītos rallijsprinta sacensībās Igaunijā.

Pēc portāla "Delfi" rīcībā esošās informācijas, avāriju izraisījusi "Toyota" markas automašīna, kas bīstamā ceļa posmā iebraukusi pretējā braukšanas joslā un ietriekusies Grjazina vadītajā automašīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!