Foto: EPA/Scanpix/LETA

Baidoties no inficēšanās ar "Covid-19" vīrusu, no apkārtējās sabiedrības izolēti četri Pirmās formulas (F-1) "Haas" komandas darbinieki, vēsta F-1.

"Haas" komanda ceturtdien paziņoja, ka aizdomas par inficēšanos ar koronavīrusu ir vēl diviem darbiniekiem, bet kopumā to skaits pieaudzis līdz četriem.

Tāpat kādā no Melburnas viesnīcām karantīnas zonā ievietos viens "McLaren" komandas darbinieks, tomēr viņa gadījumā vēl tiek gaidīti analīžu rezultāti.

"Kopumā mūsu komandā inficējušies ir četri cilvēki – inženieris un trīs mehāniķi," teikts "Haas" paziņojumā. "Cerams, ka rezultāti būs negatīvi un mēs varēsim turpināt gatavošanos braucieniem, kā paredzēts."

"Ja kādam no komandas ir radušās aizdomas, mēs lūdzam par to ziņot nekavējoties, jo slēpt ko tādu ir pavisam absurdi," norādīja Steiners. "Neesmu mediķis, tāpēc nekomentēšu detalizētāk šo situāciju."

Jau tagad zināms, ka sezonas otrajā pusē gaidāmais Bahreinas posms tiks aizvadīts bez skatītājiem, bet Ķīnas "Grand Prix" ir atcelts uz nenoteiktu laiku.

Pirmās formulas (F-1), Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) un Austrālijas "Grand Prix" vadība ceturtdien kopīgi lēma par sezonas pirmā posma atcelšanu saistībā ar "Covid-19" vīrusa straujo izplatību.

Vēlāk tika atcelti arī sezonas nākamie divi posmi, kuri bija paredzēti Bahreinā un Vjetnamā. Jau iepriekš tika atcelts arī etaps Ķīņā.

FIA sagaida, ka 2020. gada sezona varētu sākties maija beigās. Līdz maija beigām gan vēl ir trīs posmi – gada piektā mēneša 3., 10. un 24. datumā jānotiek attiecīgi posmiem Nīderlandē, Spānijā un Monako.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!