Foto: Edijs Pālens

Nīderlandes braucējs Etjēns Bakss un latviešu kantētājs Kaspars Stupelis svētdien uzvarēja Ķeguma trasē "Zelta zirgs" notiekošā pasaules čempionāta 13. posmā motokrosā blakusvāģiem.

Baksa/Stupeļa ekipāža triumfēja abos sacensību braucienos.

Pirmajā braucienā desmit sekundes aiz Baksa/Stupeļa finišēja beļģa Jana Hendriksa ekipāža, bet trešo vietu ieņēma francūža Valentīna Žiro ekipāža.

Kā desmitais finišēja latviešu kantētājs Elvijs Mucenieks ar beļģu pilotu Kristofu Santermansu, bet 20. pozīciju ieņēma brāļi Jānis un Pēteris Jegorovi, kamēr vietu zemāk ierindojās igaunis Kerts Variks, kurš brauc kopā ar latviešu kantētāju Haraldu Kurpnieku.

Savukārt otrajā braucienā aiz latvieša un nīderlandieša ekipāžas palika Hendrikss un brits Stjuarts Brauns, bet septīto vietu izcīnīja Santermansa/Mucenieka ekipāža, kamēr Variks/Kurpnieks un brāļi Jegorovi izstājās.

Uzvaru posmā ar 50 iegūtiem punktiem izcīnīja Bakss/Stupelis, bet otrais ar 44 punktiem bija Hendrikss, kamēr Brauns ar 38 punktiem ieguva trešo pozīciju.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pašlaik Bakss un Stupelis ar 531 punktu atrodas drošā vadībā. Viņiem ar 470 punktiem seko Žiro ekipāža, bet trešais ar 467 punktiem ir Hendrikss.

Tikmēr Variks un Kurpnieks ar 111 punktiem atrodami 14.vietā.

Pasaules čempionāta posms "Zelta zirga" trasē notiek jau divdesmito reizi. Bakss un Stupelis līdz svētdienai nebija uzvarējuši jau piecos pasaules čempionāta braucienos pēc kārtas, bet Ķegumā viņi triumfējuši trīs no pēdējiem četriem gadiem.

Piecas reizes Ķegumā divu braucienu summā uzvarējis leģendārais nīderlandietis Daniels Vilemsens, kurš triumfējis desmit pasaules čempionātos.

Paralēli Ķegumā risinās arī Eiropas čempionāta posms kvadricikliem, kurā jau čempiona titulu garantējis latvietis Edgars Menģelis, kurš pārliecinoši triumfēja pirmajā braucienā.

Vēl Kārlis Bole ieņēma ceturto pozīciju, Kristaps Veinbergs bija devītais, Ralfs Reinfelds ierindojās 11. vietā, Ričards Zālīte bija 15., savukārt no 17. līdz 19. vietai finišēja Raivis Sootee, Valters Dišlers-Kirilko un Dairis Virkšteins. Visbiedzot Endijs Bernics ieņēma 22. pozīciju, bet vietu zemāk finišēja Zigmārs Stoļarovs.

Kā zināms, iepriekš šovasar pasaules čempionāta posms risinājās arī Stelpē, bet nākamajā gadā jau Latvijā varētu pat risināties trīs posmi, kalendārā iekļaujot arī posmu Viļakā.

Pēc Ķeguma sacensībām pasaules čempionāta kalendārā blakusvāģiem šosezon plānoti vēl trīs posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!