Foto: flickr.com

Nīderlandes braucējs Etjēns Bakss un latviešu kantētājs Kaspars Stupelis sestdien uzvarēja Beļģijā notiekošā pasaules čempionāta astotā posma motokrosā blakusvāģiem kvalifikācijas sacensību grupā, kamēr ar citu braucēju sacensību apritē atgriezies latviešu kantētājs Elvijs Mucenieks.

Bakss/Stupelis bija labākie A grupā, apsteidzot vienu no saviem niknākajiem konkurentiem beļģi Janu Hendriksu.

Tikmēr sacensību apritē atgriezies latviešu kantētājs Mucenieks, kurš kopā ar beļģi Kristofu Santermansu bija devītais B grupā, kurā par uzvarētāju kronēta francūža Valentīna Žiro ekipāža.

Savukārt 11.pozīcijā bija igaunis Kerts Variks, kurš brauc kopā ar latviešu kantētāju Haraldu Kurpnieku, arī nodrošinot sev vietu svētdien gaidāmajās sacensībās.

Kā zināms, līdz pat šomēnes Stelpē notikušajām sacensībām Hendrikss brauca duetā ar Mucenieku, tomēr pēc šī etapa beļģis negaidīti pavēstīja par sadarbības pārtraukšanu. Tagad Hendrikss brauc kopā ar pašreizējo pasaules čempionu Benu van den Bogārtu, kura pilots Bens Andriasens ir savainots un šogad vairs sacīkstēs neplāno piedalīties.

Pateicoties četriem panākumiem pēc kārtas, Bakss un Stupelis ar 311 punktiem atrodas pasaules čempionāta kopvērtējuma vadībā, bet 290 punktus iekrājusi Žiro ekipāža. Trešais ar 276 punktiem tikmēr ir Hendrikss.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā pēc ilgstošas pakaļdzīšanās Bakss un Stupelis pasaules čempionāta kopvērtējumā tomēr piekāpās Andriasena ekipāžai, turklāt latviešu kantētājs par pasaules vicečempionu kļuva trešo gadu pēc kārtas. Savukārt pēc sezonas divi Latvijas kantētāji Mucenieks un Kaspars Liepiņš palīdzēja Beļģijas izlasei triumfēt Eiropas Nāciju kausa sacensībās.

Šajā sezonā pasaules čempionāta kalendārā plānoti 15 etapi, turklāt pēc ilgāka pārtraukuma Latvijā notiks divas sacensības, jo vēl viens etaps 9.augustā tiks aizvadīts "Zelta zirga" trasē Ķegumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!