Foto: LETA
Pasaules čempionātā motokrosā blakusvāģiem sestā posma - Francijas "Grand Prix" - kvalifikācijas sacensībās sestdien trešo vietu izcīnīja Nīderlandes sportists Etjēns Bakss ar latvieti Kasparu Stupeli, kuri pašlaik atrodas kopvērtējuma līderpozīcijā.

Šoreiz posmam pieteikti vien 28 sportisti, tāpēc kvalifikācija tika aizvadīta vienā braucienā.

Savukārt ceturto vietu kvalifikācijā izcīnīja beļģis Joriss Hendrikss ar latviešu kantētāju Kasparu Liepiņu, septītie palika Māris Rupeiks un Elvijs Mucenieks, bet astotajā vietā ierindojās pagājušā gada pasaules vicečempioni Jānis un Lauris Daideri.

Savukārt kvalifikācijā uzvarēja deviņkārtējais pasaules čempions Daniels Vilemsens no Nīderlandes, kurš sezonu sāka ar latviešu kantētāju Haraldu Kurpnieku, bet šobrīd startē pārī ar savu tautieti Keniju van Gālenu.

Kā ziņots, Kurpnieks pēc pasaules čempionāta pirmajā posmā piedzīvotā kritiena pārcietis abu roku plaukstas locītavu operācijas. Līdz brīdim, kad latvietis atveseļosies, kas gan varētu prasīt vairākus mēnešus, Vilemsens startēs pārī ar van Gālenu.

Sacīkstes tiks aizvadītas svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc pieciem posmiem līderpozīcijā ar 198 punktiem atrodas Bakss/Stupelis, kuri par 16 punktiem apsteidz Vilemsena ekipāžu. Joriss Hendrikss/Liepiņš tikuši pie 165 punktiem, kas joprojām dod piekto pozīciju, Daideri ar 143 punktiem pakāpušies uz sesto pozīciju, bet Rupeiks/Mucenieks ar 105 punktiem atrodas astotajā vietā.

Šogad pasaules čempionātā plānoti 11 posmi un 12.augustā sportisti arī viesosies Latvijā, kad sacensības tiks aizvadītas Ķeguma trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!