Foto: F64

Nīderlandes braucēja Etjēna Baksa un latviešu kantētāja Kaspara Stupeļa ekipāža sestdien tika pie uzvaras Vācijā notiekošā pasaules čempionāta motokrosā blakusvāģiem noslēdzošā, 14.posma, kvalifikācijas grupā.

Nīderlandes un Latvijas duets palika nepārspēts kvalifikācijas B grupā, kur otrie bija beļģis Jans Hendrikss ar latvieti Elviju Mucenieku.

Vēl B kvalifikācijas grupā ceturto vietu izcīnīja Māris Rupeiks ar Haraldu Kurpnieku.

Savukārt A kvalifikācijas grupā ceturtajā pozīcijā ierindojās Jānis Daiders ar kantētāju Nikolā Misē no Francijas.

Kā zināms, J.Daiders startē kopā ar Misē kopš aizpagājušā posma, jo pirms tam dopinga lietošanā tika pieķerts viņa ierastais kantētājs Lauris Daiders.

Čempionāta kopvērtējuma līderpozīcijā pēc 13 posmiem ar 573 punktiem atrodas beļģa Bena Adriansena ekipāža, kas jau nodrošinājusi pirmo vietu, bet otrie ar 463 punktu ir Bakss un Stupelis. Daiders ar 406 punktiem atrodas trešajā vietā, bet Hendrikss un Mucenieks atrodas ceturtajā pozīcijā ar 402 punktiem. Tikmēr Rupeiks/Kurpnieks ar 229 punktiem ieņem astoto vietu.

Savukārt brāļi Arnolds un Gints Sīļi kopvērtējumā ar 32 punktiem ieņem 25.vietu, igaunis Tanels Rēsna un latvietis Ilvars Skūltāns ar 28 punktiem atrodas 28.pozīcijā, bet Modris Štelle un Artūrs Linters ar sešiem punktiem ieņem 46.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!