Foto: LETA

Latvijas kantētājs Kaspars Stupelis ar nīderlandiešu pilotu Etjēnu Baksu sestdien Francijā izcīnīja uzvaru pasaules čempionāta blakusvāģu motokrosā pēdējā – 12. posmā – kvalifikācijas braucienā.

Bakss/Stupelis bija ātrākie A grupas sacensībās, aiz sevis atstājot mājinieka Valentēna Žiro ekipāžu. Savukārt piekto vietu ieņēma Marvins Vanlušens no Beļģijas ar nīderlandiešu kantētāju Benu van de Bogārtu, kuri iepriekšējā etapā pirms nedēļas nodrošināja pasaules čempionu titulu.

Tikmēr B grupā uzvarēja nīderlandieša Kūna Hermana pilotētā ekipāža, kamēr sestie šajā grupā bija igaunis Kerts Variks ar latviešu kantētāju Lauri Daideru.

Pirms beidzamā sezonas posma kopvērtējuma līderis ar 469 punktiem ir Vanlušens, otrais ar 401 punktu ir nīderlandietis Hermanss, kamēr trešo vietu ieņem Bakss un Stupelis, kuriem ir 356 punkti. Savukārt Variks ar Daideru guvuši 280 punktus, kas viņiem dod sesto vietu.

Ziņots, ka sezonas trešajā posmā latviešu kantētājs Elvijs Mucenieks lauza muguras skriemeli un arī ribas, kā dēļ viņam noritēja garš rehabilitācijas process. Viņa pilots Valentēns Žiro no Francijas sezonas turpinājumā startē kopā ar savu tautieti Džoniju Badēru.

Iepriekšējā sezonā Mucenieks duetā ar Žiro kļuva par vicečempioniem, kamēr sestajā vietā meistarsacīkstes noslēdza latviešu ekipāža Jānis Daiders un Kaspars Stupelis. Par pasaules čempioniem blakusvāģiem kļuva nīderlandieša Etjēna Baksa un francūža Nikolā Musē ekipāža.

Pēc sezonas šķīrās Latvijas ekipāžas ceļi, trīskārtējam pasaules čempionam Stupelim atkal pievienojoties Baksa ekipāžai.

Stupelis divas reizes titulu izcīnījis ar leģendāro nīderlandieti Danielu Vilemsenu (2003. un 2004. gadā), bet 2015. gadā viņš triumfēja Baksa ekipāžas sastāvā. Tāpat viņš piecas reizes kļuvis par vicečempionu, divreiz to paveicot ar leģendāro latvieti Kristeru Serģi, bet trīs reizes ar Baksu.

Šosezon divi no 12 posmiem notika Latvijā – septītais etaps norisinājās Cēsīs, bet iepriekšējais - Stelpē. Sākotnēji kalendārā bija 13 posmi, bet septembra vidū vēl viens Vācijā paredzētais etaps tika atcelts, līdz ar to pasaules čempioni tiks noteikti 12 etapos.

Pērn Stelpes posmā Žiro ar Mucenieku bija otrie, piekāpdamies Baksam un Musē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!