Foto: F64
Nīderlandes braucējs Etjēns Bakss ar latviešu kantētāju Kasparu Stupeli pirmdien izcīnīja uzvaru Nīderlandē notikušajā pasaules čempionāta sestajā posmā motokrosā ar blakusvāģiem.

Balsa un Stupeļa ekipāža uzvarēja abos braucienos, posmā izcīnīdama maksimālos 50 punktus.

Otrā posmā palika beļģa Jana Hendriksa un latviešu kantētāja Elvija Mucenieka ekipāža, kas abos braucienos ieņēma trešo vietu, kopsummā izcīnot 40 punktus.

Savukārt trešajā vietā posmā ierindojās nīderlandiešu Daniela Vilemsena un Robija Baksa ekipāža, pirmajā braucienā iegūstot piekto vietu, bet otrajā ieņemot otro pozīciju, kas tai kopā deva 38 punktus.

Tikmēr kā 12.labākie posmu noslēdza igaunis Kerts Variks ar latviešu kantētāju Haraldu Kurpnieku, pirmajā braucienā finišējot 13., bet otrajā ieņemot 15.pozīciju, kas ekipāžai deva 14 punktus.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc sešiem posmiem līdere ar 220 punktiem ir francūža Valentīna Žiro ekipāža, bet tai ar 211 punktiem seko Bakss ar Stupeli, kuri pakāpušies uz otro pozīciju. Savukārt Hendrikss un Mucenieks ar 190 punktiem atrodami trešajā pozīcijā.

Tikmēr Variks un Kurpnieks ar 51 punktu saglabājuši 15.pozīciju, bet vēl viens latviešu kantētājs Ilvars Škultāns ar igauņu pilotu Tanelu Rēsnu ir 33.vietā ar četriem punktiem.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā pēc ilgstošas pakaļdzīšanās Bakss un Stupelis pasaules čempionāta kopvērtējumā tomēr piekāpās beļģa Bena Andriasena ekipāžai, turklāt latviešu kantētājs par pasaules vicečempionu kļuva trešo gadu pēc kārtas. Savukārt pēc sezonas divi Latvijas kantētāji Mucenieks un Kaspars Liepiņš palīdzēja Beļģijas izlasei triumfēt Eiropas Nāciju kausa sacensībās.

Šajā sezonā pasaules čempionāta kalendārā plānoti 15 etapi, turklāt pēc ilgāka pārtraukuma Latvijā notiks divas sacensības - 7.jūnijā pirmoreiz piloti pulcēsies Stelpē, bet 9.augustā tiks aizvadīts etaps Ķegumā.

Arī šī sezona vismaz ievadā aizrit bez Latvijas pilotiem.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!