Foto: Publicitātes foto
Nedēļas nogalē, no 22. līdz 23. septembrim, Pērnavā norisināsies Baltijas autošosejas čempionāta 2018. gada sezonas noslēdzošais posms, kurā tiks noskaidroti jaunie čempioni vairākās autošosejas disciplīnās. Baltijas ātrākajiem sportistiem pievienosies arī Ziemeļeiropas čempionāta (NEZ) "BMW Xtreme" klases dalībnieki, kopumā "auto24ring" trasē Igaunijā pulcējot vairāk nekā 130 sportistus.

Sestdien, 22. septembrī, sacensības pulksten 14 atklās NEZ "BMW Xtreme" klases dalībnieki, pēc kuriem trasē dosies Baltijas 4H izturības komandas, kur vislielākā cīņa sagaidāma par kopvērtējuma uzvarētāja titulu starp divām lietuviešu komandām – "Rotoma Racing" un "GSR Motorsport". Šajā posmā būs iespēja just līdzi lietuviešu, igauņu un somu komandām, jo latviešu "Flash Racing" komanda pieņēmusi lēmumu šajā posmā nestartēt. Pirmo dienu noslēgs "BMW Xtreme" ar otro sacensību braucienu.

Svētdien paredzēta sacīkstēm bagāta diena, kad pirmos kausus sadalīs "BMW Xtreme" klases dalībnieki, tālāk sekos jaudīgā "Baltic Touring Car" klase, kurā 18 dalībnieku konkurencē uz starta izies divi latviešu sportisti – Roberts Rode un Edgars Bundzis. Roberts Rode šobrīd ierindojies stabilajā otrajā pozīcijā "Baltic GT" klases kopvērtējumā un par sezonas čempiona titulu cīnīsies ar Marko Rantanenu no Somijas ("Lamborhini Gallardo").

Čempionu kausus sadalīs arī "Hankook Trophy S1600" dalībnieki, kur otrajā pozīcijā pēc pieciem aizvadītajiem sezonas posmiem šobrīd ir Reinis Trūps, bet ceturtajā Ansis Frīdbergs.

Dienas gaitā savas otrās sacīkstes aizvadīs "ABC Race" klases dalībnieki un vēsturisko automašīnu seriāla "Dzintara aplis" sportisti ar "Volga" un VAZ automašīnām. Ja abās VAZ ieskaites klasēs čempionu kausi jau sadalīti, tad "Volga" klasē par sezonas čempionu titulu cīnīsies sezonas līderis Ervīns Kreicbergs un Aleksandrs Čuhrovs.

Sacensību pirmo dienu – 22. septembri – būs iespējams vērot tiešraidē portālā "Delfi".

Skatītājiem ieeja trasē būs bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!