Foto: Publicitātes foto
Sākusies reģistrācija šāgada Baltijas autošosejas sezonai, kas sāksies 2. un 3. maijā Pērnavā, "Auto24 Ring" trasē, informē seriāla rīkotāji.

2015. gada sezonā kopumā tiks aizvadīti pieci posmi visās trijās Baltijas valstīs.

"Esam strādājuši pie tā, lai šī sezona nestu pozitīvas pārmaiņas Baltijas autošosejas čempionātā," stāsta Baltijas autošosejas čempionāta galvenais organizators Andis Meilands. "Ir veiktas izmaiņas gan klašu sadalījumā, gan tehniskajos noteikumos; uzsākta sadarbība ar citu valstu autošosejas pārstāvjiem, lai papildinātu braucēju rindas ar jauniem, neredzētiem dalībniekiem un automašīnām."

Pirmā posma ietvaros Igaunijā norisināsies arī Latvijas čempionāts "Kumho Challenge" Nacionālās klases ieskaitē, kā arī pirmais posms Baltijas četru stundu izturības sacīkstēs ("Baltic Endurance Championship").

Seriāla mājaslapā sākusies dalībnieku reģistrācija čempionāta pirmajam posmam, kā arī apskatāms sacensību nolikums. Līdz 28. aprīlim dalībniekiem ir iespēja reģistrēties par samazinātu dalības maksu.

Baltijas autošosejas čempionāta otrais posms norisināsies 6. un 7. jūnijā Kauņā, savukārt pirmais posms Latvijā tiks aizvadīts Biķernieku trasē jūlija sākumā. Šīs būs pirmās autosporta sacīkstes, ko Biķernieki uzņems pēc vērienīgajiem trases rekonstrukcijas darbiem. Šajā posmā skatītājiem būs iespēja kuplā skaitā redzēt "Baltic Legends" klases automašīnas gan no Latvijas, gan citām valstīm.

Kā ierasts, augustā jau ceturto gadu pēc kārtas norisināsies Baltijas lielākais autošosejas festivāls "Riga Summer Race", pulcējot Baltijas un citu valstu ātrākos braucējus. Sezona septembra beigās noslēgsies Kauņā, autotrasē "Nemuno Žiedas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!