Foto: LAF
Ar lielisku dalībnieku skaitu klasēs noslēgusies pieteikšanās Baltijā lielākajām autokrosa sacensībām, kas 7. un 8. septembrī norisināsies sporta kompleksā "Mūsa" - startam gatavojas 137 dalībnieki no četrām valstīm, informē Latvijas Automobiļu federācija (LAF).

Sacīkstes notiks Latvijas čempionāta, kā arī Baltijas un Ziemeļeiropas kausa ieskaitē autokrosā, kā arī LAF Folkreisa Vasaras kausa vērtējumā.

1600 klasē saņemti 16 pieteikumi un tur vēl nav noskaidrots Latvijas čempions. Pašlaik kopvērtējuma līderis ir Andis Kļava, bet Baltijas kausu Kļava izcīnījis jau posmu pirms sezonas beigām.

"2000 Super klasē" būs 22 dalībnieki. Latvijas čempions jau zināms – Jānis Miščenko, bet Baltijā tuvu titulam ir lietuvietis Laurīns Diržininks. Miščenko ir vienīgais, kurš Lietuvas braucējam var atņemt līderpozīciju.

"Open" klasē gaidāms grandiozs šovs – no 16 pieteiktajām automašīnām deviņas būs pilnpiedziņas, bet septiņas – aizmugures piedziņas prototipi. Latvijas čempions Agris Brediks cīnīsies arī par Baltijas kausu, kurā abiem ar Intu Jeršovu vēl jāsadala uzvara.

"VAZ Klasika" klasē lietuvietis Daiņus Pilipavičs jau nodrošinājis pirmo vietu, bet Latvijas čempionāta līderim Imantam Kolomenskim kopvērtējumā pakaļ dzenas Kristaps Maševskis, Arnis Odiņš un Edijs Zimza. Klasē kopumā saņemti 13 pieteikumi.

B600 bagiju klasē, kurā bez Latvijas čempionāta notiks arī Ziemeļeiropas kausa posms, Latvijas seriālā līderis ir mājinieks, baušķenieks Kaspars Bumbiers, bet līdz čempiontitulam vēl šis tas jāsasniedz. NEZ kausā vadībā Valters Zīverts.

Uz starta būs arī eiropeiskā "Buggy 1600" klase (NEZ kauss), kurā astoņi dalībnieki. Kopvērtējumā drāma – Māris Līcis, kā arī lietuvieši Tautvids Urba un Ričards Lepšis ir praktiski vienādās pozīcijās. NEZ un Baltijas kausa ieskaite arī B6000 bagijiem – lielo, smago auto bagiju klasē deviņi dalībnieki, tātad pilns starta laukums ar smago divīziju. Savukārt kā papildinājums būs kroskartu klase ar astoņiem dalībniekiem – gan CK 125, gan CK 650 klašu pārstāvjiem.

LAF Folkreisa Vasaras kausa izcīņā šis būs priekšpēdējais posms. Cīņai pieteikušies 36 dalībnieki. Līderpozīciju dalītāji – Rihards Dainis , Mārtiņš Starks, Sandis Džeriņš, Ivo Gabrāns un Renārs Ēķis.

Divu dienu festivāls Mūsas trasē sāksies sestdien, kad jau pēcpusdienā notiks pirmie braucieni ar kopēju startu. Noslēdzošā diena svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!