Foto: AP/Scanpix/LETA

Itālijas motobraucējs Frančesko Banjaja svētdien izcīnīja savu ceturto uzvaru pēc kārtas pasaules motošosejas čempionāta prestižākās "MotoGP" klases sacensībās, finišējot pirmais sezonas 14. posmā - Sanmarīno "Grand Prix".

Sacīksti no pirmās vietas sāka Banjajas komandas biedrs, austrālietis Džeks Millers ("Ducati Lenovo"). Viņš bija vadībā arī pēc pirmā apļa, taču bija viens no pieciem motosportistiem, kuri piedzīvoja kritienus haotiskajā sacensību sākumā.

Pēc tam par līderi kļuva Banjaja, kuram cieši sekoja tautietis Enea Bastianīni ("Gresini"), līdz pat finišam pretendējot uz līderpozīcijas pārņemšanu. Trešais finišēja spānis Maveriks Vinjaless ("Aprilia").

No vadošajiem sportistiem kopvērtējuma līderis un pašreizējais čempions Fabio Kvartararo no Francijas ("Monster Energy Yamaha") bija piektais, bet spānis Aleišs Espargaro ("Aprilia") ieņēma sesto vietu. Itālis Andrea Doviciozo ("WithU Yamaha RNF") savā karjeras pēdējā sacīkstē finišēja 12.pozīcijā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 211 punktiem ir Kvartararo, 181 punkts ir Banjajam un 178 punkti – Espargaro.

Šajā sezonā kalendārā paredzēti 20 posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!