Foto: AP/Scanpix/LETA

Itālijas motobraucējs Frančesko Banjaja svētdien Portimaunā izcīnīja uzvaru pasaules čempionāta motošosejā 17. posma – Algarves "Grand Prix" – sacensībās prestižākajā "MotoGP" klasē.

Vienu posmu pirms sezonas beigām Konstruktoru kausā uzvaru nodrošinājuši "Ducati" spēkratu ražotāji.

Banjaja ("Ducati Lenovo") piekto sacīksti pēc kārtas sāka no pirmās vietas, kuru noturēja līdz pat priekšpēdējam, 23.aplim, kad pēc mājinieka Migela Oliveiras ("Red Bull KTM") un spāņa Ikera Lekuonas ("Tech 3 KTM") kritiena tika izkārti sarkanie karogi. Tā kā motosportisti bija nobraukuši vismaz trīs ceturtdaļas no sacīkstēm, tad rezultāti tika noteikti pēc viņu vietām brauciena pārtraukšanas brīdī.

Otro vietu ieņēma pērnā gada čempions, spānis Hoans Mirs ("Suzuki Ecstar"), bet trešais bija Banjajas komandas biedrs Džeks Millers no Austrālijas.

Iepriekšējā posmā titulu nodrošinājušais francūzis Fabio Kvartararo ("Monster Energy Yamaha") piecus apļus pirms finiša krita un izstājās no sacensībām.

2021. gada sezona noslēgsies pēc nedēļas Valensijā, kur norisināsies 18. posms. Vienu posmu pirms čempionāta beigām līderis kopvērtējumā ar 267 punktiem ir Kvartararo, bet tuvākajam sekotājam Banjajam ir 227 punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!