Foto: EPA/Scanpix/LETA

Itāļu motobraucējs Frančesko Banjaja, kurš pārstāv "Ducati Lenovo", svētdien uzvarēja pasaules motošosejas čempionāta 14. posma – Sanmarīno "Grand Prix" – prestižākās "MotoGP" klases sacensībās.

Banjaja, kurš izcīnīja savu pirmo uzvaru augstākajā klasē pagājušajās brīvdienās Aragonas posmā, sacīksti sāka no "pole position" un bija vadībā visu brauciena gaitu. Pēdējos apļos viņš saskārās ar sīvu konkurenci no pašreizējā kopvērtējuma līdera Fabio Kvartararo ("Monster Energy Yamaha"), taču spēja saglabāt pirmo pozīciju. Banjaja savu sāncensi apsteidza par 0,364 sekundēm.

Trešo vietu izcīnīja itālis Enea Bastianīni, kurš pārstāv "Avintia Esponsorama", atpaliekot no uzvarētāja par gandrīz piecām sekundēm.

Čempionāta kopvērtējumā pirmo vietu ar 234 punktiem ieņem Kvartararo, par 48 punktiem atpaliek Banjaja. Pirmo trijnieku noslēdz Hoans Mirs no "Suzuki Ecstar" komandas ar 167 punktiem.

Šī ir tikai otrā Banjajas uzvara prestižākajā "MotoGP" klasē. Iepriekš itālis ir izcīnījis desmit uzvaras "Moto2" un "Moto3" klasēs.

Šajā sezonā kopā paredzēti 18 posmi, no kuriem atlikuši vēl četri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!