Foto: EPA/Scanpix/LETA

Spānijas motosportists Alekss Rins svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motošosejas čempionāta trešā posma – Amerikas "Grand Prix" – sacensībās prestižākajā "MotoGP" klasē, pēc tam kad kritienu piedzīvoja līderpozīcijā esošais itālis Frančesko Banjaja.

Banjaja ("Ducati Lenovo") sestdien uzvarēja kvalifikācijā un dominēja arī desmit apļus garajā sprinta sacīkstē. Sākot svētdienas sacīksti no pirmās vietas, itālis nosargāja vadību un viņam sekoja Rins ("LCR Honda Castrol") un austrālietis Džeks Millers ("Red Bull KTM").

Jau pirmajā aplī kritienu dēļ sacīkste noslēdzās vairākiem augstu pozīciju pretendentiem, spāņiem Aleksam Markesam ("Gresini"), Aleišam Espargaro ("Aprilia") un Horhem Martinam ("Pirma Pramac").

Sestajā aplī kritiens no brauciena lika izstāties arī Milleram, bet nākamajā aplī neveiksmi piedzīvoja arī Banjaja, tādējādi Rins kļuva par līderi. Spānis noturējās vadībā un svinēja uzvaru, otrais finišēja itālis Luka Marīni ("Mooney VR46"), bet trešais bija francūzis Fabio Kvartararo ("Monster Energy Yamaha").

Sestajā vietā finišējušais itālis Mateo Bedzeki ("Mooney VR46") saglabāja vadību kopvērtējumā, kur iekrājis 64 punktus. Otrais ar 53 punktiem ir Banjaja, bet trešais ar 47 – Rins.

Šajā sezonā kalendārā paredzēts 21 posms.

Pērn pirmo reizi karjerā par čempionu kļuva Frančesko Banjaja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!