Foto: AFP/Scanpix

Bankrotējušās "Marussia" F-1 komandas mašīnas, aprīkojumu un pat visu bāzi varētu nopirkt amerikāņu miljardieris Džīns Hāss, kura paša F-1 komanda prestižajā autosporta čempionātā gatavojas debitēt 2016.gadā, vēsta britu mediji.

"Mēs esam saņēmuši "Marussia" izsoles plānu un gatavojamies šo to nopirkt," apstiprinājis Hāss. "Negribu darboties pēc plāna, kā F-1 sāka strādāt "Marussia" un "Caterham" komandas, jo tas mūs novestu pie tāda pat iznākuma. Mēs izskatām vairākus variantus, kur izvietot savu bāzi -Lielbritānijā ir pāris piemērotas vietas, tāpat es neizslēdzu iespēju, ka iegādāsimies "Marussia" komandas bāzi."

Kā zināms, "Marussia" F-1 komanda beidza pastāvēt, nesagaidot šāgada F-1 sezonas beigas, kad tās krievu īpašnieks, biznesmenis Andrejs Čeglakovs pārtrauca tās finansēšanu. Izsolītas tiks dažādas komandas lietas - sākot ar bolīda šasijām, datoriem un rezerves daļām un beidzot ar pitstopu aprīkojumu un pašu mītni.

F-1 čempionātā bankrotējusī komanda iesaistījās 2010.gadā kā "Virgin Racing", bet 2012.gadā nonāca Čeglakova īpašumā, kļūstot par "Marussia F-1 Team". Pēdējā sacīkste komandai bija šogad oktobrī, Krievijas "Grand Prix" posms Sočos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!