Foto: Publicitātes foto

Britu F-1 pilots Džensons Batons nevēlas slēgt jaunu ilgtermiņa līgumu ar "McLaren" komandu.


Pēc tam, kad "McLaren" paziņoja par sadarbības uzsākšanu ar dzinēju piegādātājiem "
Honda
" no 2015. gada sezonas, komanda izteica cerību, ka Džensons Batons paliks ar viņiem kopā arī turbo ērā. Taču Batons, kurš pasaules čempionātā startē kopš 2000. gada, vairs nevēlas saistības uz vairākām sezonām.

"Šobrīd es nevēlos domāt par nākotni," portālam "autosport.com" izteicies Batons. "Vēlos dzīvot mirklim, tādēļ uzskatu, ka ilgtermiņa saistības nav tas, kas man būtu vajadzīgs. Pēc 13 gadiem, ko esmu pavadījis šajā čempionātā, vēlos brīvību. Tā ir svarīga manai nākotnei."

Batons pievienojās "McLaren" komandai 2010. gadā, uzreiz pēc tam, kad kopā ar "Brawn" vienību izcīnīja savu līdz šim vienīgo F1 titulu. "McLaren" sastāvā Batons izcīnījis astoņas uzvaras un 25 pjedestālus, kā arī 2011. gadā guvis otro vietu kopvērtējumā. Šosezon "McLaren" nespēj viņam piedāvāt mašīnu, ar ko būtu iespējams cīnīties par uzvarām.

Tomēr cerību vieš sadarbība ar "Honda", ko novērtē arī Batons.

"Tās ir labas ziņas gan komandai, gan čempionātam kopumā," viņš saka. "Tas ir labi, ka būs vēl kāds jauns motoru piegādātājs. Šobrīd mums ir trīs spēcīgi dzinēju ražotāji, bet jaunie noteikumi palīdzēs ienākt šeit arī citiem. "Honda" ir pirmie, kas nolēmuši rīkoties."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!