Teicami ar pilnpiedziņas auto pasaules rallijkrosa čempionāta Turcijas posmā debitējis latviešu autosportists Jānis Baumanis, kurš "RX Lites" klasē izcīnīja trešo pozīciju, bet "SuperCar" klasē Reinis Nitišs nespēja iekļūt finālā.

Jau ziņots, ka Nitišs pēc pirmās dienas "SuperCar" klasē bija sestajā vietā, bet Baumanis "RX Lites" klasē pēc pirmajiem kvalifikācijas braucieniem bija trešajā vietā, veiksmīgi uzsākot savu debiju ar pilnpiedziņas mašīnu.

Nitišs trešo kvalifikācijas braucienu noslēdza otrajā vietā, zaudējot savam kopvērtējuma sāncensim Tomasam Heikinenam. Pēc trešās kvalifikācijas sērijas Nitišam bija kopvērtējuma piektajā vietā. "Sajūtas joprojām labas. Neizdevās neviens tīrs aplis, jo visu laiku bija jāsargā pozīcija no aizmugurē braucošā Sandstroma," pēc brauciena sacīja Nitišs.

Noslēdzošajā kvalifikācijas braucienā Nitišs finišēja ceturtajā vietā, taču tas ļāva saglabāt piekto vietu pēc četriem kvalifikācijas braucieniem un iekļūt pusfinālā, kur bija jāstartē no otrās rindas. "Veicām mašīnai pāris uzlabojumus, taču joprojām pietrūkst ātruma. Strādāsim, lai to pusfinālā mainītu," pēc pēdējā kvalifikācijas brauciena sacīja Nitišs.

Pusfinālā Nitišam par vietu finālā nācās cīnīties ar pasaules čempionu Peteru Solbergu. Latvietis piektajā aplī uz brīdi tika garām norvēģim, taču Solbergs prata pozīciju atgūt un sasniegt finišu trešajā vietā. Nitišs palika uzreiz aiz strīpas uz finālu. "SuperCar" klasē uzvaru izcīnīja Nitiša komandas biedrs "Olsbergs MSE" komandā Andreass Bakerūds, kurš aizraujošā cīņā apsteidza Timiju Hansenu. Trešajā vietā palika Heikinens.

Savukārt Baumanis "RX Lites" klases trešajā braucienā finišēja otrajā vietā un bija otrais šajā sērijā. Kopvērtējumā pēc trim kvalifikācijām viņš pakāpās uz otro vietu. Ceturtajā kvalifikācijas braucienā Baumanis piedzīvoja avāriju, nolauza riteni un finišu nesasniedza. Tomēr veiksmīgais sniegums pirmajos braucienos viņam kvalifikācijas kopvērtējumā ļāva viņam izcīnīt trešo vietu un pirmo starta rindu pusfinālā. Pēc kvalifikācijas braucieniem Baumanis izklausījās apmierināts ar savu sniegumu, kā arī norādīja, ka konkurenti no Zviedrijas nav priecīgi, ka latvietis iesaistās cīņā par pjedestālu.

Pusfināla braucienā Baumanim neizdevās saglabāt kvalifikācijās izcīnīto pozīciju, un viņš finišēja trešajā vietā, iekļūstot finālā, kur startēja no trešās rindas. Fināla startā Baumanis pirmajā līgumā izbrauca no trases, taču viņš ātri atguvās un turpināja braucienu. Latvietis braucienu turpināja trešajā vietā. Konkurentu sadursmes un sīvā spēkošanās ļāva Baumanim saglabāt trešo vietu arī pēc "Joker" apļa un noslēgt teicamo debiju ar pilnpiedziņas auto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!