Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis no STARD vienības svētdien Francijā notiekošā pasaules čempionāta astotā posma sacensībās prestižākajā "SuperCar" klasē nespēja sasniegt finālu.

Sestdien Baumanim pirmajos divos kvalifikācijas braucienos bija septītais un 11.rezultāts, kas summā deva devīto vietu. Svētdien viņš trešās un ceturtās kvalifikācijas sērijās bija astotais un sestais, taču summā viņam neizdevās pacelties.

Latvietis startēja pirmajā no diviem kvalifikācijas braucieniem, sacenšoties ar Andreasu Bakerūdu, Timiju Hansenu, Antonu Marklundu, Tomasu Heikinenu un Kristianu Šābo.

Pusfinālā Baumanis startēja no trešās rindas, bet pēc starta viņš bija piektais. Turpinājumā viņam neizdevās uzlabot savas pozīcijas, bet Džokera aplī STARD komandas pilots devās pēdējā aplī. No tā viņš izbrauca ārā sestais, ar šādu vietu samierinoties pusfinālā.

Par posma uzvarētāju vēlāk kļuva Timijs Hansens, kurš diezgan droši finišēja priekšā Antonam Marklundam un brālim Kevinam Hansenam. Lietuvietis Roks Bačuška izcīnīja ceturto vietu, kas ir viņa karjeras labākais rezultāts "SuperCar" klasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!