Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis no STARD komandas Beļģijā ieņem sesto vietu pēc slavenajā Spā trasē notiekošā pasaules čempionāta ("World RX") trešā posma pirmajām divām kvalifikācijas sesijām.

Līderis pēc pirmajām divām sesijām ar 87 punktiem ir brits Līams Dorens, kamēr Baumanis ar 74 punktiem ir sestajā vietā.

Brīvie treniņbraucieni tika aizvadīti slapjā trasē. Lai gan sākotnējie mašīnas regulējumi neatbilda Baumaņa braukšanas stilam, līdz kvalifikācijai izdevās veikt nepieciešamās izmaiņas. Starta kārtības izlozē Jānim iekrita pirmais brauciens, kas nozīmēja trases segumu tīrīšanu. Pēc spēcīgām lietusgāzēm gan asfalta, gan grants daļas sāk žūt, līdz ar to vēlāk braucošajiem pilotiem bija priekšrocības, braucot pa tīrāku un sausāku trasi.
Pirmajā braucienā starta sistēmas iekārtas īpatnību dēļ Jānis sev neraksturīgi veica pāragru startu, kas nozīmēja divu džokera apļu veikšanu. Pēc atkārtotā starta, jau pirmajā aplī, priekšā braucošais Gerlēns Šišerī kļūdījās un sagrieza savu mašīnu. Baumanim nebija nekādas iespējas izvairīties no sadursmes. Abi braucēji piedzīvoja spēcīgu kontaktu, kā rezultātā tika pārspiesta turbīnas gaisa padeves caurule, līdz ar to auto zaudēja jaudu. Tā rezultātā kopējā ieskaitē nācās ierindoties 15. vietā.

Otrais brauciens tika uzsākts no ārmalas. Kamēr daļa konkurentu joprojām izmantoja slapjam laikam paredzētās riepas, Baumanis, kā arī citi viņa brauciena dalībnieki pieņēma lēmumu riskēt un izmantot sausā laika riepas. Šāds lēmums atmaksājās. Starta burzmā no ārmalas ļoti meistarīgi tikai izcīnīta vieta pirmajā pagriezienā un jau otrajā pagriezienā Jānis bija priekšā visiem saviem konkurentiem, veicot lielisku braucienu un perfektu Džokera apli tika izcīnīta uzvaru savā braucienā, iegūstot otro vietu kopējā ieskaitē.
Līdz ar to pēc pirmās sacensību dienas Baumanis ar 74 kvalifikācijas punktiem ierindojas sestajā pozīcijā. Rītdien jāaizvada divi noslēdzošie kvalifikācijas braucieni, kam sekos pusfināli un Spa World RX of Benelux fināla brauciens.

Svētdien tiks veiktas vēl divas kvalifikācijas sesijas, bet pēc tam 12 labākie sasniegs pusfinālu.

Pirmajos divos šīs sezonas posmos Baumanis bija attiecīgi piektais un sestais. Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 56 punktiem ir zviedrs Kevins Hansens, 48 punktus iekrājis soms Niklass Grenholms, 38 punkti ir Timijam Hansenam, kamēr ceturtais ar 36 punktiem ir Baumanis. Tikmēr Reinis Nitišs ar dalību vienā posmā iekrājis piecus punktus un atrodams 15.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!