Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis no STARD komandas svētdien slavenajā Spā trasē Beļģijā izcīnīja piekto vietu pasaules čempionāta ("World RX") trešā posma finālā prestižākajā "SuperCar" klasē.

Sestdien kvalifikācijā pirmajā braucienā Baumanis uzrādīja tikai 15. laiku starp 20 braucējiem, jo viņam bija jāveic divi džokera apļi par pāragro startu. Savukārt otrajā kvalifikācijas braucienā latvietis bija jau otrais ātrākais, atpaliekot tikai no brita Līam Dorena un veicot iespaidīgu kāpumu kopējā ieskaitē. Svētdien trešajā braucienā latvietis uzrādīja astoto ātrāko laiku, bet kvalifikācijas pēdējā sesijā bija sestais. Summā viņš tika pie 148 punktiem, kas kvalifikācijā deva astoto pozīciju un vietu pusfinālā, kur iekļuva 12 labākie piloti pēc kvalifikācijas.

Baumanis pusfinālā startēja no otrās starta rindas un startā izvirzījās otrajā pozīcijā. Vicelīdera pozīcijā viņš bija līdz ceturtajam aplim, kurā devās "Džokera" aplī, trasē atgriezdamies trešajā vietā. Pēdējā aplī "Džokera" apli veica arī Timijs Hansens, kas Baumanim ļāva atgriezties otrajā pozīcijā. Tikmēr uzvaru svinēja soms Joni Vīmans, kurš vadībā bija no starta līdz finišam.

Finālā viņš startā bija ceturtais, bet ātri pakāpās uz trešo pozīciju, taču jau pirmajā līkumā viņam aizmugurē ietriecās brits Līams Dorens. Pēc pirmā apļa Baumanis devās "Džokera" aplī, trasē atgriezdamies ceturtajā pozīcijā.

Uz brīdi viņš zaudēja savu pozīciju zviedram Timijam Hansenam, taču ātri to vien atguva. Tiesa, līdz finišam zviedrs viņam pabrauca garām, tādējādi Baumanis finišēja piektajā vietā.

Uzvaru posmā svinēja krievs Timurs Timerzjanovs, otrais bija norvēģis Andrēass Bakerūds, bet trešo vietu ieņēma soms Joni Vīmans. Tālāk bija Hansens, piekto vietu ieņēma Baumanis, bet sestais bija Dorens.

Pirmajos divos šīs sezonas posmos Baumanis bija attiecīgi piektais un sestais.

Kopvērtējumā pēc trim posmiem Baumanis saglabā ceturto vietu ar 52 punktiem, bet līdz trešajai vietai viņu šķir tikai viens punkts. Līderpozīcijās ir brāļi Hanseni – Kevins ieguvis 69 punktus, bet Timmijs – 58 punktus.

Pasaules čempionātā šogad kopumā būs desmit posmi, no kuriem devītais septembrī notiks Biķernieku trasē. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, seriālu pametušas vairākas rūpnīcas komandas, kā arī iepriekšējo gadu vadošie piloti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!