Latvijas autosportists Jānis Baumanis pēc pirmās dienas pasaules rallijkrosa čempionāta devītajā posmā Biķernieku trasē jeb "Neste World RX of Latvia" atzina, ka viņam nav klājies viegli, bet izšķirošajā sacensību dienā viņš cer uz lietu.

Negaidīti saulainos laikapstākļos CSDD Biķernieku trasē, Rīgā, iesācies FIA Pasaules rallijkrosa čempionāta sezonas priekšpēdējais posms. STARD komandas braucējam Jānim Baumanim gan pirmā diena nebija no tām veiksmīgākajām, tomēr viņš saglabā lieliskas iespējas cīnīties par augstākajām pozīcijām svētdien. Pēc pirmās dienas latvietis ierindojas vien 15. pozīcijā.

"Otrais brauciens padevās nedaudz veiksmīgāks par pirmo, ko nevarētu teikt par mašīnas regulējumiem. Šodien diezgan daudz ko izmēģinājām, tomēr neizdevās atrast pareizos regulējumus. Rīt sola lietu, cerams, ka tā arī būs. Tur skaidri zinu ko darīt, un atliek tikai spiest pedāļus un stūrēt. Jebkurā gadījumā, lielais fanu atbalsts un laba vēlējumi dod pozitīvas emocijas un enerģiju, tāpēc centīsimies izdarīt maksimumu," savam preses dienestam sacīja Baumanis.

No latviešu pilotiem pagaidām vislabāk klājies Reinim Nitišam, kurš pirmajā sacensību dienā iekrāja 65 punktus un kopvērtējumā ieņem 10. pozīciju. Jānim Baumanim sestdienas kvalifikācijas braucienos gāja grūtāk - viņš sakrājis 60 punktus un kopvērtējumā ierindojas 15. vietā. Pusfinālu sasniegs 12 ātrākie piloti pēc četriem kvalifikācijas braucieniem.

Pēc pirmajiem diviem kvalifikācijas braucieniem Bačuška ar 90 punktiem ierindojas kopvērtējuma pirmajā pozīcijā. Otro vietu ieņem soms Niklass Gronholms (85 punkti), kuram seko Antons Marklunds (84 punkti), Andreass Bakerūds (83 punkti) un Kevins Hansens (79 punkti).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!