Latvijas autosportists Jānis Baumanis pēc izstāšanās pusfinālā pasaules rallijkrosa čempionāta posmā Francijā izcēla pozitīvās lietas, jo tika sasniegts vairāk nekā bija gaidīts.

Jau vēstīts, ka Baumanis svētdien Francijā iekļuva pusfinālā, taču tajā neizdevās iekļūt labāko trijniekā. Baumanis sacensību kopvērtējumā ierindojās desmitajā vietā, kas deva deviņus kopvērtējuma punktus. Stabilitāte ļāva sezonas kopvērtējumā ar 120 punktiem saglabāt piekto pozīciju.

"Aizvadījām diezgan stabilus kvalifikācijas braucienus, taču vēl pirms pusfināla meklējām pareizos regulējumus. Lojekas trasē ir ļoti laba saķere, turklāt arī grants segums ir ļoti ātrs, līdz ar to šeit jābrauc īpaši precīzi. Regulējumiem bija jābūt pilnībā pretējiem kā Kanādas posmā," savam preses dienestam skaidroja Baumanis.

"Šoreiz pietrūka ātruma trasē. Kopumā gan esmu priecīgs par šajā posmā sasniegto un apgūto. Trase ar šādu segumu siltā un sausā laikā nav mūsu trumpis, tomēr esam šo to apguvuši. Ar to gan vēl nepietiek, lai pusfinālā iekļūtu labāko trijniekā. Sasniegts ir vairāk kā bijām gaidījuši," viņš uzsvēra.

Nākamais "World RX" posms 14. un 15. septembrī risināsies Latvijā, Biķernieku trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!