Šajā nedēļas nogalē, 27.-28. aprīlī, FIA pasaules rallijkrosa čempionāts ("World RX") atgriežas Eiropā, kur Barselonas F-1 trasē jau piekto reize notiks čempionāta posms. 1135 metrus garajā trasē ir 12 pagriezieni – no tiem 8 pa kreisi, 4 pa labi. Trases seguma sadalījums asfalts (60%) / grants (40%).

Dalībnieki

Latvijas pārstāvim Jānim Baumanim šajā posmā pievienosies vēl 18 konkurenti no 10 valstīm, lai cīnītos par uzvaru Barselonas trasē. Lielākā daļa rallijkrosa pilotu jau ir iepazīti un zināmi, bet šoreiz trasē pirmo reizi redzēsim Lielbritānijas pārstāvi seru Kristoferu Hoju. Augsto titulu ieguvušais sportists ir liels autosporta entuziasts, bet savu atpazīstamību ieguvis pateicoties sasniegumiem riteņbraukšanā – seškārtējs olimpisko spēļu čempions un vienpadsmitkārtējs pasaules čempions. Hojs 2016. gadā startējis arī Lemānas 24 stundu izturības sacensībās.

Bakeruds pret T.Hansenu

Vieni no galvenajiem pretendentiem par uzvaru 2019. gada pasaules rallijkrosa čempionāta sezonas kopvērtējumā norvēģis Andreass Bakeruds un zviedrs Timijs Hansens, "World RX" pirmajā posmā Abū Dabī piedzīvoja iespaidīgu avāriju, kā rezultātā Hansena automašīnai pat tika remontēts drošības karkass. Tomēr mehāniķi savu darbu padarījuši godam, un abi jau sestdien būs uz starta līnijas.

K.Hansens pret Gronholmu

Tāpat sacensībās startēs arī zviedrs Kevins Hansens un soms Niklass Gronholms – divi piloti, kuru cīņu par uzvaru sezonas pirmajā posmā izšķīra vien tiesnešu lēmums un kuru sāncensība, visticamāk, turpināsies arī Barselonā. Lai gan Gronholmam Abū Dabī finālbraucienā izdevās apsteigt Hansenu, tiesneši lēma, ka šis manevrs nav bijis korekts un noteikumiem atbilstošs, kā rezultātā uzvara jau pēc apbalvošanas ceremonijas tika piešķirta Hansenam.

Čempionāti

Pirms trim nedēļām Apvienotajos Arābu Emirātos startēja tikai "World RX" dalībnieki, bet Barselonā sāksies vēl divi citi čempionāti – FIA Eiropas rallijkrosa čempionāts "Super1600" klasē, kā arī pilnpiedziņas auto "RX2 International Series", kurā startēs arī latviešu komandas "Sports Racing Technologies" pilots Vasīlijs Grjazins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!