Latvijas autosportists Jānis Baumanis no STARD komandas pēc savas karjeras veiksmīgākās sezonas pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") prestižajā "SuperCar" klasē ir apmierināts ar sesto vietu kopvērtējumā un sarunā ar portālu "Delfi" atskatās uz sezonas spilgtākajiem brīžiem, stāsta par sīvākajiem konkurentiem un šī sporta veida nākotni.

"World RX" aizraujošā sezona noslēdzās ar fantastisku posmu Dienvidāfrikas Republikā, kur zviedrs Timmijs Hansens kļuva par pasaules čempionu. Viņam bija vienāds punktu skaits ar norvēģi Andreasu Bakerūdu, turklāt finālā abiem bija sadursme. Savukārt Baumanis bija viens no sezonas stabilākajiem pilotiem, visos posmos iekļūstot pusfinālā. Piecas reizes viņš startēja finālā un divas reizes kāpa uz goda pjedestāla. Kopvērtējuma piekto vietu sezonas pēdējā posmā viņš zaudēja krievam Timuram Timerzjanovam.

Pēdējā posmā tev neizdevās nosargāt piekto vietu pasaules čempionāta kopvērtējumā. Cik liela nozīme ir šai sestajai pozīcijai, kurā noslēdzi čempionātu?

Piektā vai sestā vieta kopvērtējumā manā dzīvē absolūti neko nemaina. Ja pēdējā posmā zaudētu trešo vietu, tad būtu sāpīgāk. "6" jau gadiem ir mans numurs uz mašīnas, vidusskolā žurnālā biju sestais, pēc numeroloģijas "6" ir mans cipars.

Naudas balvas tiek pasniegtas tikai labāko trijniekam, taču tās arī nav nekādas lielās. Nav kā F-1 vai rallijā. Pirmajai vietai piešķir 50 000 mārciņu, otrajai un trešajai attiecīgi par 10 vai 15 tūkstošiem mazāk. Protams, nebūtu slikti tādu naudas balvu saņemt pēc sezonas, jo tas tomēr dotu stimulu nākamajām sezonām. Lai iekļūtu "TOP 3" un brauktu uz FIA sezonas noslēguma balli, vēl jāiegulda ļoti liels darbs. Esam tuvāk nekā iepriekš, cerams, kādreiz izdosies būt tajā FIA ballē.

Vai 50 000 mārciņu naudas balva čempionam tomēr nav tikai simboliska, ņemot vērā, cik lielas naudas summas jāsagādā, lai varētu startēt čempionātā?

Ņemot vērā, kādas balvas ir citās disciplīnās, jā, tā ir simboliska, bet labāk tāda naudas summa nekā nekas. Ja manā privātajā kontā tagad iekristu 50 tūkstoši, es nebūtu bēdīgs.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!