Latvijas autosportists Jānis Baumanis no "STARD" komandas pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") posmā Norvēģijā pēc tiesnešu lēmumiem izcīnījis trešo vietu.

Jau vēstīts, ka Baumanis slapjā Hellas trasē Norvēģijā sākotnēji finišēja ceturtajā vietā, bet pāris stundas pēc sacensībām tiesneši diskvalificēja posma uzvarētāju Antonu Marklundu. Marklunds tika diskvalificēts pēc viņa automašīnas pārbaudes. Viņa priekšējā bufera stiprinājums esot bijis pārāk biezs.

"Priekšējā bufera stiprinājums nebija oriģināls, un Marklunda auto bija uzstādīts stiprinājums, kura diametrs bija 50 mm, bet materiāla biezums bija 1,96 mm," teikts tiesnešu paziņojumā. "World RX" noteikumi paredz, ka materiāla biezums nevar pārsniegt 1,50 mm.

Turklāt šīs nebija vienīgās izmaiņas pēc tiesnešu lēmuma. Sākotnēji Kevins Hansens izcīnīja otro vietu, bet Niklass Gronholms finišēja trešajā vietā. Pēc sacensībām Gronholma pārstāvētā "GRX Taneco" iesniedza protestu pret vienu no Hansena manevriem, un to apmierināja, jo tika secināts, ka Hansens esot guvis priekšrocību.

Līdz ar to pēc tiesnešu lēmumiem Gronholms kļuva par uzvarētāju, Hansens ierindojās otrajā vietā, Baumanis varēja pakāpties uz trešo vietu un pirmo reizi izcīnīt vietu uz pjedestāla, savukārt Marklunds tika diskvalificēts.

Izmainītie rezultāti Baumanim ļāva saglabāt ceturto vietu "World RX" kopvērtējumā. Viņa kontā ir 79 punkti, taču aiz viņa Gronholmam un Timerzjanovam ir pa 78 punktiem. Līderis ar 107 punktiem ir Timmijs Hansens, Kevins Hansens izcīnījis pa punktu mazāk, savukārt Andreass Bakerūds ierindojas trešajā vietā ar 92 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!