Latviešu autosportistam Jānim Baumanim pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") posms Latvijā noslēdzās ar izstāšanos pusfinālā, taču skatītāju fantastiskās ovācijas uzlaboja viņam omu.

Jau vēstīts, ka Baumanis un otrs latviešu pilots Reinis Nitišs "Neste World RX of Latvia" posmā iekļuva vienā pusfinālā, taču abi nespēja sasniegt finālu. Baumanis pirmajā aplī izstājās, bet Nitišs finišēja piektajā vietā.

"Līdz pusfinālam viss bija ļoti pozitīvi. Pusfinālā vienkārši nepaveicās – stūres stienis neizturēja tramplīnu un salūza. Skatītāji deva daudz pozitīvu emociju, tā nekur pasaulē nav bijis. Piemēram, Francijā Sebastjans Lēbs bija uz goda pjedestāla, bet tur ne uz pusi nebija tādas ovācijas, kādas es saņēmu, kaut arī izstājos. Tas šobrīd uzlabo to omu," pēc sacensībām stāstīja Baumanis.

"Ātrums mašīnai bija. Pēc četriem kvalifikācijas braucieniem biju septītajā vietā," sacīja šī brīža labākais Latvijas rallijkrosa braucējs. "Pirmo reizi mēs abi ar komandas biedru Timuru Timerzjanovu esam ātri un spējam iebraukt starp vadošajiem braucējiem."

Baumaņa pārstāvētā "WRX Team Austria" sezonas laikā spējusi uzlabot abu braucēju automašīnas, lai viņi varētu būt konkurētspējīgi.

"Sezonas laikā ar komandu labi esam pastrādājuši pie mašīnas attīstības. Timuram ir ļoti liela pieredze, viņš tomēr ir trīskārtējs Eiropas čempions. Viņš dod man padomus, šad un tad viņš skatās kā es braucu. Kopumā viss šobrīd ir forši," turpināja Baumanis. "Protams, ka man vēl ir daudz kas jāmācās. Peters Solbergs, Lēbs, Andreass Bakerūds, Matiass Ekstrēms – braucēji, kuri pie sacīkšu auto stūres ir daudzus gadus, turpina mācīties un pilnveidot savas prasmes rallijkrosā. Man vispār šis ir tikai trešais gads salonautomašīnā, tāpēc ir vēl daudz jāmācās."

"World RX" kopvērtējumā Baumanis šobrīd ierindojas 10. pozīcijā, bet sezonas atlikušajos divos posmos viņš vēlas kāpt uz goda pjedestāla.

"Pirms sezonas mans mērķis bija iekļūt TOP 12. Tā kā sezonas lielāko daļu tur esmu iekļuvis, tad var teikt, ka tas ir izpildīts. Varbūt šajā sezonā vajadzētu kādu goda pjedestālu," noslēgumā sacīja latviešu autosportists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!