Latvijas jaunā rallijkrosa zvaigzne Jānis Baumanis sekmīgi aizvadījis ziemas rallijkrosa seriāla "RallyX on Ice" pirmo posmu Heljas trasē Zviedrijā, demonstrējot ļoti augstvērtīgu sniegumu, taču finālbraucienā cīņā ar konkurentiem palika sniega valnī trases malā.

Baumanis pārmaiņus ar zviedru Sebastianu Eriksonu uzrādīja ātrākos apļa laikus, aiz sevis atstājot daudz pieredzējušākus rallijkrosa braucējus, kuri izcīnījuši uzvaras pasaules līmeņa sacensībās ar "Supercar" klases automašīnām.

Pirmajā kvalifikācijas braucienā Baumanis izcīnīja pārliecinošu uzvaru un iesaistījās cīņā par uzvaru arī nākamajos divos braucienos, tomēr taktisku apsvērumu dēļ finišēja otrajā pozīcijā. Pusfinālā Latvijas sportists turpināja dienas sākumā uzņemtajā tempā un izcīnīja vietu finālā, apsteidzot arī daudz pieredzējušāko pagājušā gada pasaules rallijkrosa čempionāta "Super Car" klases braucēju Andreasu Bakerūdu.

Sacensību finālā Baumanim izvērtās asa cīņa ar konkurentiem, kas šoreiz jaunajai latviešu rallijkrosa zvaigznei nebija labvēlīga, un sacensības beidzās sniega valnī.

"Šoreiz veiksme nebija mūsu sabiedrotā, taču ar savu sniegumu pirmajā ledus sacīkstē esmu ļoti apmierināts, jo izdevās būt ļoti ātram un atstāt aiz sevis daudzus spēcīgus konkurentus. Šīs sacensības ir devušas labu pieredzi un pārliecību par saviem spēkiem nākotnē. Galvenais uzdevums šajās sacensībās ir gatavoties vasaras sezonai," stāsta J. Baumanis. "Arī sacensības bija lieliski organizētas, un ar nepacietību gaidu nākamo "RallyX on Ice" posmu."

Pēc nedēļas, 13. februārī, notiks otrais "RallyX on Ice" posms, kur Baumanim pretī stāsies arī Reinis Nitišs, divkārtējais pasaules rallija čempions Markus Gronholms un zviedru rallija leģenda Tomass Redstrēms.

Kopumā "RallyX on Ice" seriālā notiks trīs posmi, un tā uzvarētājs kļūs zināms 13. un 14. martā.

Kā zināms, Baumanis savā debijas sezonā 2014.gada Eiropas rallijkrosa čempionātā izcīnīja bronzas medaļu "Super 1600" klasē, turklāt deviņos posmos izcīnīja trīs uzvaras (Norvēģijā, Beļģijā un Vācijā), divas reizes, Somijā un Itālijā, kāpa uz goda pjedestāla otrā augstākā pakāpiena, bet sezonas pirmajā posmā Portugālē spēja būt trešais ātrākais.

Sezonas izskaņā Baumanis devās uz Turciju, lai debitētu sacensībās ar pilnpiedziņas mašīnu "RX Lites" klasē. Turcijā tika izcīnīta augstā 3. vieta, kas vērtējams kā izcils sasniegums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!