Foto: Publicitātes foto

Latvijas rallijkrosa pilots Jānis Baumanis pagaidām nevēlas prognozēt, cik ātra būs viņa "Ford Fiesta MK8" automašīna, jo to parādīs pasaules rallijkrosa ("World RX") sezonas pirmais posms Abū Dabī, taču viņš sev uzlicis mērķi cīnīties līdz galam.

Aizvadīto sezonu Baumanis noslēdza "World RX" devītajā pozīcijā, bet pēc rūpnīcas komandu aiziešanas no čempionāta konkurence čempionātā palikusi daudz plašāka un potenciālo kandidātu skaits uz panākumiem ir pieaudzis.

"Šai sezonai aktīvi gatavojos visu ziemu. Palīdzēju komandai ja ne gluži ar roku darbu, tad ar padomiem un sajūtām, ļoti daudz laika kopā ar inženieriem pavadījām apspriežot to, ko mašīnai vajadzētu uzlabot. Pirms divām nedēļām aizvadījām divas ražīgas dienas testos. Jaunās mašīnas progress gandrīz visos parametros bija ļoti uzskatāmi jūtams un redzams - šeit jāsaka paldies komandai un inženierim par darbu ziemas periodā," stāstīja Baumanis. "Par to, cik ātra būs mūsu mašīna starp konkurentiem, šobrīd neņemos spriest, jo mēs nevaram zināt, ko pa ziemu paveikušas citas komandas."

"Uz pirmo posmu līdz ar to dodos lielā neziņā par gaidāmajiem rezultātiem un konkurentu spēku. Sezonas laikā mūsu komandai ir paredzēti vairāki uzlabojumi mašīnai. Zinu, ka šogad čempionāts būs daudz spraigāks, bet no savas puses varu teikt, ka esmu uzlicis sev mērķi cīnīties līdz galam," uzsvēra Baumanis.

Baumanis "STARD" komandas sastāvā būs vienīgais pilots, kurš aizvadīs visus "World RX" posmus. Atsevišķos posmos viņa komandas biedri "STARD" komandā būs norvēģis Pols Trijs (3 posmi), kā arī divi somi Jani Pāsonesns (5 posmi) un Jere Kaliokoski (2 posmi).

"WORLD RX OF ABU DHABI", PIEKTDIENA, 5. APRĪLIS
12:00 Treniņbraucieni
15:00 1. kvalifikācija
18:00 2. kvalifikācija
"WORLD RX OF ABU DHABI", SESTDIENA, 6. APRĪLIS
12:00 Treniņbraucieni
13:45 3. kvalifikācija
15:00 4. kvalifikācija
18:00 Finālbraucieni

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!