Foto: AFP/Scanpix

Pēdējo gadu Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta pastarīte "Manor" vienība beigusi pastāvēt, vēsta Lielbritānijas mediji.

"Manor" jau šī mēneša sākumā uzsāka bankrota procedūru, bet tā arī komandai neizdevās atrast investoru, tāpēc tā startēt prestižajā sacensību seriālā vairs nevarēs.

Piektdien visi komandas rūpnīcas darbinieki priekšlaicīgi tika aizsūtīti mājās, bet līdz ar janvāra noslēgšanos viņi būs kļuvuši par bezdarbniekiem.

Vēl gan pastāv iespējamība, ka kāds investors "Manor" komandu tomēr nopirks, taču tai būs tikpat kā neiespējami iziet uz starta marta pēdējā nedēļas nogalē, kad Austrālijā gaidāms jaunās F-1 sezonas starts.

Pēc "Manor" sabrukšanas F-1 čempionātā palikušas desmit komandas ar kopumā 20 pilotiem.

"Manor" priekšgājējai "Marussia" arī bija finansiālas problēmas un tā 2014.gadā pat izlaida sezonas pēdējos trīs posmus. Pēc pārveides 2015.gada sākumā par vienības galvenajiem investoriem kļuva energokompānijas "Ovo" dibinātājs Stīvens Ficpetriks no Ziemeļīrijas, kā arī bijušais britu lielveikalu tīkla "Sainsbury's" vadītājs Džastins Kings, kurš kļuva par tās vadītāju.

Divās sezonās "Manor" vienība guva vienu punktu, ko pērn atveda vācietis Paskāls Vērleins. Vienība bija vienīgā, kas nākamajai sezonai vēl nebija paziņojusi nevienu pilotu.

"Manor" komandas pazušana no F-1 aprites notikusi vien dažas dienas pēc tam, kad ASV mediju uzņēmums "Liberty" noslēdza šī čempionāta iegādes procesu, no amata atbrīvojot sacensību ilggadējo vadītāju Bērniju Eklstounu, kura vietā valdes priekšsēdētāju izvēlēts Čeiss Kerijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!