Foto: Hyundai WRC

Beļģis Tjerī Nevils ("Hyundai") pēc otrās sacensību dienas ir palielinājis savu pārsvaru pasaules rallija čempionāta (WRC) piektā posma, Sardīnijas rallija vadībā.

Sestdienas rīta ātrumposmos soms Jari-Mati Latvala ("Volkswagen") samazināja Nevila pārsvaru līdz trim sekundēm, taču pēcpusdienas posmos beļģis atkal uzrādīja labāko laiku, palielinot savu pārsvaru jau līdz 16 sekundēm. Sacensību apstākļi Sardīnijas rallija dalībniekiem sestdien bija ļoti smagi karstuma, akmeņaino ceļu un spēcīgā lietus dēļ.

"Mašīna šajos slidenajos ceļos uzvedās ļoti labi, mums izdevās aizvadīt vēl vienu labu dienu un man ļoti patika cīņa ar Jari-Mati," WRC oficiālajā mājas lapā citēts Nevils. "Sagaidām, ka rītdiena būs tikpat smaga, bet mēs būsim tam gatavi un turpināsim cīnīties."

"Ja Tjerī bija ātrāks par mani, tav visu cieņu viņam, jo es nevarēju pabraukt vēl ātrāk," saka Latvala. "Pēcpusdienā braucu nedaudz piesardzīgāk, taču reizēm tā ir jādara."

Pasaules čempions Sebastjans Ožjērs ("Volkswagen") atrodas trešajā pozīcijā, no Latvalas atpaliekot gandrīz minūti - franču pilotam par sliktu sestdien nāca šai rallijā ļoti neizdevīgā pirmā starta pozīcija, kas lika Ožjēram strādāt par "trases tīrītāju".

Svētdien WRC Sardīnijas rallijā dalībniekiem būs jāveic vēl četri ātrumposmi ar kopējo garumu 40,26 km.

Sardīnijas rallija rezultāti pēc otrās sacensību dienas:

Avots: wrc.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!