"Hyundai" komandas beļģu pilots Tjerī Nevils svētdien uzvarēja pasaules rallija čempionāta (WRC) Korsikas etapā, svinot savu trešo panākumu karjerā.

Pēc trīs dienu sacensībām uzvarētājam par 54,7 sekundēm piekāpās pašreizējais pasaules čempions Sebastjans Ožjērs ("M-Sport") vienības, kamēr 56 sekundes no Nevila atpalika viņa komandas biedrs, spānis Dani Sordo. Otro vietu šajā rallijā Ožjērs izrāva vien noslēdzošajā ātrumposmā.

Pēc piektdienas "dopiem" sacensību līdera godā bija britu autosportists Kriss Mīke ("Citroen"), bet sestdien viņa mašīnai nodega dzinējs, un rallija vadību pārņēma Nevils, novedot sacīksti līdz uzvarai.

"Pēc piektdienas noteikti nebiju favorīts, tomēr šoreiz pretēji Montekarlo un Zviedrijai mums uzsmaidīja veiksme," pēc finiša teica beļģu pilots. Kā ziņojām, šā gada pirmajos divos WRC posmos Montekarlo un Zviedrijā Nevils izstājās, atrodoties vadībā.

Līdz ar to šā gada pirmajos četros posmos uzvarējuši ne tikai četri piloti, bet arī četri dažādi autoražotāji.

WRC kopvērtējumā līderis ar 88 punktiem joprojām ir Ožjērs, viņam ar 75 punktiem seko soms Jari Mati Latvala ("Toyota"), kurš Korsikā palika ceturtais, bet Nevils ar 55 punktiem ir trešais, apsteidzot igauni Otu Tanaku, kurš Korsikā palika uzreiz aiz labāko desmitnieka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!