Foto: AFP/Scanpix

Bijušais F-1 pilots Haime Algersuari, vīlies autosportā, nolēmis atvadīties no sacensībām, vēsta ārzemju mediji.

25 gadus vecais spāņu pilots šosezon startēja jaunizveidotajā "Formula E" čempionātā un pēc seriāla posma Maskavā noģība, taču veselības problēmas neesot par iemeslu Algersuari lēmumam aiziet no autosporta.

"Nolēmu aiziet tāpēc, ka ir nepieciešamas pārmaiņas," preses konferencē Madridē paziņojis Algersuari. "Kaut kas man saka, ka šis ir īstais laiks izvēlēties citu ceļu. Man ir sajūta, ka vairs nemīlu to draudzeni, kura man bija līdzās šos gadus."

F-1 viņš debitēja 2009. gadā, būdams vien 19 gadus vecs, un pārstāvēja "Toro Rosso" komandu. Uz to brīdi viņš bija visjaunākais F-1 pilots vēsturē, bet šogad viņa rekordu laboja holandietis Makss Verstapens, kurš savā F-1 debijas dienā bija 17. gadu.

Kopumā F-1 Algersuari startējis 46 "Grand Prix" posmos un izcīnījis 31 ieskaites punktu F-1 čempionātā; viņa augstākais sasniegums bija septītā vieta Itālijas un Korejas "Grand Prix" posmā 2011. gadā. "Toro Rosso" komandu viņš pārstāvēja trīs sezonas, bet no 2012. līdz 2013. gadam bija "Ferrari" F-1 komandas testpilots, bet 2014./2015. gadā pievērsās elektroformulas čempionātam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!