Foto: Publicitātes foto

Divkārtējais Pirmās formulas (F-1) čempions Fernando Alonso svētdien piedzīvos debiju prestižajās Dakara rallija sacensībās.

Sportists pirms gaidāmās debijas neslēpa, ka jūt nelielu satraukumu.

"Būs nedaudz traki, jo pirmo reizi sacentīšos smiltīs, nevis uz grants vai asfalta seguma," teica Alonso. "Pasaules grūtākajās sacīkstēs tas būs lielisks pārbaudījums, bet man tas patīk."

Alonso savā debijas reizē stūrēs "Toyota" ražotāja modeli "Hilux", ar kuru pērn uzvaru izcīnīja Nasers Al-Atijahs.

Lai arī Alonso stūrmanis būs pieredzējušais Marks Koma, kurš motociklu ieskaitē šajās sacensībās ir triumfējis piecas reizes, spānis neprognozēja savu uzvaru.

"Manas komandas braucēji cīnīsies par uzvaru, taču man šis būs cita veida piedzīvojums," piektdien notikušajā preses konferencē teica Alonso. "Pārlieku lielas cerības nelolojam, jo reāli apzināmies, uz ko es esmu spējīgs. Ļoti labi apzinos, ka man trūkst pieredze, kā arī braukšanas temps nav tas ātrākais."

Pieredzējušais pilots gan norādīja, ka ļoti vēlētos aizkļūt līdz sacensību otrajai nedēļai, tādējādi iespēja pacīnīties par godalgotām vietām būtu lielāka.

Alonso gan nav pirmais F-1 braucējs, kurš savu laimi izmēģinājis Dakaras rallijā. Astoņos F-1 posmos uzvarējušais beļģis Žakī Ikss šajās sacensībās uzvarēja 1983. gadā, bet 1986. un 1989. gadā ierindojās otrajā pozīcijā.

Tāpat Dakaras rallijā iepriekš braucis arī bijušais F-1 pilots no Francijas Patriks Tombē, kurš 1988. un 1989. gadā izcīnīja bronzu. Francūzis karjeras laikā piedalījās 114 F-1 "Grand Prix" posmos, divos no tiem svinot uzvaru.

Pēc F-1 sacensību pamešanas pagājušogad Alonso ar "Toyota" mašīnu otro reizi ir uzvarējis Lemānas 24 stundu izturības braucienā un triumfējis pasaules izturības brauciena čempionātā.

Šogad Dakaras rallijs norisināsies jau 42. reizi vēsturē. Sacensības svētdien sāksies Džidas pilsētā, bet noslēgsies 12 dienas vēlāk tās noslēgsies Rijādā. Kopumā sacensībās dalībniekiem būs jāmēro 7500 kilometri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!