Foto: Vida Press

Bijušais F-1 pilots Haincs-Haralds Frencens ir pievērsies ģimenes biznesam un tagad sporta mašīnu vietā stūrē katafalkus, vēsta vācu mediji.

Pēc pārciestās ceļgala operācijas vācu pilots ir atgriezies dzimtajā Menhengladbahā un iesaistījies ģimenes biznesā - apbedīšanas biroja darbā, vadot katafalku.

"Tā ir taisnība," šo nodarbi izdevumam "Koelner Express" apstiprina 47 gadus vecais Frencens. "Pat tad, kad braucu F-1, ik pa laikam palīdzēju tēvam šajā biznesā. Tagad palīdzu savai māsai."

Līdz operācijai Frencens startēja Vācijas "GT Masters" čempionāta, taču ceļgala trauma lika viņam paņemt pārtraukumu. "Sāpēja labā kāja, ar kuru jāspiež bremžu pedālis, bet "GT Masters" seriāla mašīnās tas ir jāspiež ļoti spēcīgi un asi," skaidro Frencens.

F-1 čempionātā Frencens startēja pagājušā gadsimta beigās un 21.gadsimta sākumā, pārstāvot "Sauber", "Williams", "Jordan", "Prost" un "Arrows" komandas. Veiksmīgākā vācu pilotam bija 1997. gada sezona, kad viņš "Williams" komandas sastāvā izcīnīja pirmo no savām trim "Grand Prix" uzvarām un sezonu noslēdza kā F-1 vicečempions.

Pēc F-1 Frencens startējis arī Vācijas salonmašīnu čempionātā (DTM) un Lemānas 24 stundu sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!