Foto: Publicitātes foto

Gatavojoties augusta vidū Rīgā paredzētajam FIM spīdveja "Grand Prix" posmam, Biķernieku trasē ir iemēģināts jaunais spīdveja celiņš, informē Latvijas Motosporta federācija (LaMSF).

Pirmie Biķernieku trases mototreka jauno celiņu, kurā 16. augustā risināsies Latvijas "Grand Prix" izcīņā, iemēģināja viens no mūsu labākajiem spīdvejistiem Andžejs Ļebedevs, Jevgeņijs Kostigovs un daži vēl pavisam jauni motobraucēji no Daugavpils komandas "Lokomotīves".

Motostadiona tribīnēs tiek likti plastikāta sēdekļi, top mototreka žogs un notiek citi darbi, lai 15. augustā pasaules spīdveja elite varētu šeit aizvadīt oficiālo treniņu, bet dienu vēlāk pirmo reizi vēsturē Rīgā notiktu Latvijas "Grand Prix" izcīņa spīdvejā, kas būs pasaules čempionāta astotais posms.

2. augustā plānots sarīkot vēl vienu un jau daudz nopietnāku treniņu - ar startiem un īstiem braucieniem, kuros piedalītos visi mūsu spīdvejisti.


Kas pārstāvēs Latviju 16. augustā, saņemot rīkotājiem paredzēto "wild card" jeb īpašo ielīugumu, pagaidām vēl nav zināms. Kandidāti ir trīs - Maksims Bogdanovs, Ķasts Puodžuks un Andžejs Ļebedevs. Latvijas pārstāvis acīmredzot tiks nosaukts pēc Pasaules kausa pusfināla vai "race-off" sacensībām, kas mūsējiem būs attiecīgi 29. jūlijā Vēstervikas mototrekā Zviedrijā un 31. jūlijā Bidgoščas mototrekā Polijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!