Foto: LETA

Lai Pasaules rallijkrosa čempionātā ("World RX") šī Covid-19 ietekmētā sezona būtu pilnvērtīga, Pasaules motorsporta padome pieņēmusi lēmumu, ka pirmajos trīs posmos Zviedrijā, Somijā un Latvijā risināsies dubultposmi, vēsta Starptautiskā Automobiļu federācija.

Koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 pandēmijas dēļ rallijkrosa sezona nevarēja sākties ieplānotajā laikā. Sezonai starts tiks dots 22. augustā Heljess trasē Zviedrijā. Nedēļu vēlāk sacensības risināsies Kouvolas trasē Somijā, kas pirms tam nemaz nebija iekļauta kalendārā, bet Biķernieku trasē Rīgā "World RX" spēkrati pulcēsies 19. un 20 septembrī, kā tas jau bija ieplānots iepriekš.

Tomēr lai nodrošinātu plašāku un pilnvērtīgāku sezonu, pieņemts lēmums, ka pirmajās trīs sacensību norises vietās risināsies dubultposmi. Sacensību pirmajā dienā risināsies pirmais posms, bet otrajā – otrais. Līdz ar to pēc sacensībām Zviedrijā, Somijā un Latvijā "World RX" čempionātā būs aizvadīti jau seši posmi.

Pēc tam sacensības ierastā formātā risināsies Beļģijā, Portugālē, Spānijā, Apvienotajos Arābu Emirātos un Vācijā.

Gaidāmajā sezonā vienīgais Latvijas pilots "World RX" ieskaitē būs Jānis Baumanis, kurš startēs ar "Audi S1" automašīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!