Foto: Publicitātes foto
Pēc Ziemeļeiropas zonas tikšanās Oslo ir noskaidrojies, ka 2017. gada pavasarī, no 28. aprīļa līdz 1. maijam, Biķernieku trasē tiks aizvadītas Latvijā līdz šim grandiozākās autošosejas sacīkstes. "DeWalt Grand Prix 2017" ietvaros pirmo reizi Rīgas trasē būs iespēja redzēt jaunākās paaudzes "Porsche" sporta automašīnas un "Camaro Cup" Ziemeļeiropas zonas (NEZ) čempionāta dalībniekus.

Lai gan tikai nesen noskaidroti šīs sezonas Baltijas autošosejas čempioni, ir tapis zināms, ka jaunajā autošosejas sezonā gaidāmi vairāki patīkami pārsteigumi. Kopā ar Baltijas autošosejas čempionāta jaunās sezonas atklāšanas posmu 2017. gada aprīļa beigās NEZ čempionāta ietvaros Biķernieku trasē pirmo reizi ieradīsies NEZ autošosejas seriāla "Porsche GT3 Cup" un "Camaro Cup" dalībnieki.

Sacīkstes papildinās jau Latvijā redzētas, bet ne mazāk aizraujošas autošosejas klases – "NEZ Legend Car" čempionāta dalībnieki no Somijas, Zviedrijas, Krievijas, Īrijas un, iespējams, arī Igaunijas un Gruzijas, kā arī "NEZ BMW Extreme" kausa dalībnieki no Igaunijas un Somijas un Baltijas 4h izturības čempionāta dalībnieki.

"Jau šobrīd varu apstiprināt, ka Biķernieku trasē no 28. līdz 30. aprīlim notiks pirmais no trim NEZ posmiem ļoti interesantās klasēs: "Legend Cars" gaidāmi vairāk nekā 30 dalībnieku. Īpašs notikums līdzjutējiem būs "Porsche Carrera GT3 Cup", kurā piedalīsies 15 līdz 20 dalībnieki no Somijas, Zviedrijas, Igaunijas, Lietuvas un, iespējams, Latvijas. Paredzēts arī "V8 Thundercars" jeb "Camaro Cup" posms, kurā uz starta gaidām ap 15 līdz 20 dalībniekus no Zviedrijas, Somijas un Igaunijas," stāsta Latvijas Automobiļu federācijas šosejas komisijas vadītājs Jānis Ducmanis.

"DeWalt Grand Prix" noslēgsies ar vēsturiskās autošosejas "Dzintara aplis" sezonas atklāšanas sacīkstēm 1. maijā.

Plānots, ka pirmajā sezonas posmā piedalīsies vairāk nekā 200 dalībnieku, kas trīs dienu garumā sacentīsies Biķernieku trases līkumos.

Baltijas autošosejas čempionāta 2017. gada sezonas kalendārs: 1. posms "DeWalt Grand Prix" no 28. aprīļa līdz 1. maijam Biķerniekos, 2. posms – 27. un 28. maijā Igaunijas "auto24ring"; 3. posms – 8. un 9. jūlijā Biķerniekos; 4. posms "Riga Summer Race" – 18. līdz 20. augustam Biķerniekos; un 5. posms – 29. un 30. septembrī Lietuvā, Kačerginē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!