Foto: LETA
Beļģa Bena Adriansena pilotētā un latvieša Laura Daidera kantētā ekipāža svētdien Vācijā izcīnīja uzvaru pasaules čempionāta septītājā posmā blakusvāģu motokrosā.

Pirmajā braucienā Adriansens un Daiders palika otrie, zaudējot vienīgi Jana Hendriksa ekipāžai. Tikmēr Krievijas sportista Igora Rodionova un latvieša Artūra Lintera ekipāža ierindojās 11.vietā, bet beļģa Jesona van Dāles ekipāžai, kurai šajā posmā kantētājs ir Haralds Kurpnieks, otrajā aplī izstājās.

Savukārt otrajā braucienā Adriansens un Daiders izcīnīja uzvaru, van Dāle ar Kurpnieku finišēja astotie, bet Rodionovs un Linters ierindojās 17.pozīcijā.

Posmā uzvarēja Adriansens un Daiders, kuri ieguva 47 punktus, bet Hendriksam bija par diviem punktiem mazāk, jo otrajā braucienā viņš finišēja trešais. Rodionovam un Linteram 14 punkti, kas deva 14.vietu, bet viņiem sekoja van Dāle un Kurpnieks, kuri tika pie 13 punktiem.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem līderpozīciju ar 284 punktiem ieņem Adriansens un Daiders, kuri par 19 punktiem apsteidz Jana Hendriksa pilotēto ekipāžu.

Jau vēstīts, ka iepriekšējā posmā Beļģijā latviešu kantētājs Elvijs Mucenieks kopā ar beļģi Kristofu Santermansu piedzīvoja kritienu, kā rezultātā latvietim sezona ir beigusies.

Beļģis Mārvins Vanlušens, kas pirmajos sešos posmos startēja kopā ar Kurpnieku, bet šajā etapā nepiedalījās, ar 181 punktu ieņem septīto pozīciju. Santermanss un Mucenieks ar 120 punktiem atrodami 12.pozīcijā, bet Rodionovs un Linters savākuši 82 punktus, kas ļauj atrasties 15.vietā. Savukārt van Dāle ar 47 punktiem atrodams 18.vietā.

Lauris Daiders vien neilgi pirms sezonas sākuma Adriansena ekipāžā aizstāja trīskārtējo pasaules čempionu Kasparu Stupeli, kurš guva smagu ceļgala traumu. Stupelis 20.martā treniņā ar solo motociklu piedzīvoja kritienu, kurā sarāva ceļgala krusteniskās saites un traumēja menisku. Stupelim tika veikta sekmīga operācija, pēc kuras nāksies atlabt piecus līdz sešus mēnešus. Stupelis palīdzēja Adriansenam atrast savu aizvietotāju, un izvēle krita par labu Laurim Daideram, kuram šī ir atgriešanās pasaules čempionāta apritē.

2013. gada vasarā Daideram dopinga analīzēs tika konstatēta aizliegtā viela klenbuterols, tāpēc sportists, kurš līdz tam brauca kopā ar savu brāli Jāni Daideru, sacensībās vairs nestartēja.

Brāļi Daideri, vairākus gadus startējot pasaules čempionātā, labāko sasniegumu guva 2011.gadā, kad kļuva par pasaules vicečempioniem.

Jau ziņots, ka pērn Stupelis kļuva par trīskārtēju pasaules čempionu, braucot duetā ar Nīderlandes pilotu Etjēnu Baksu, taču pērnā gada novembrī tika paziņots, ka šo sezonu viņš aizvadīs kopā ar beļģi Adriansenu.

Pirms tam Stupelis duetā ar Baksu trīs gadus pēc kārtas bija kļuvis par pasaules vicečempionu, bet pērn viņi beidzot ieguva čempiona titulu.

Iepriekš Stupelis par pasaules čempionu tika kronēts 2003. un 2004. gadā, kad viņš brauca kopā ar Danielu Vilemsenu. Stupelis piecas reizes bijis arī pasaules vicečempiona godā, divas reizes ar Kristeru Serģi un trīs reizes ar Baksu.

Šosezon pasaules čempionātā motokrosā ar blakusvāģiem ir iekļauti 11 posmi, no kuriem astotais 31. jūlijā risināsies Stelpē, Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!