Foto: Foto: Gatis Pladars

Latviešu kantētājs Lauris Daiders, kurš aizvadītajā sezonā kļuva par pasaules vicečempionu blakusvāģu motokrosā, nākamajā sezonā startēs beļģa Kristofa Santermansa ekipāžā, informē "Sidecarcross.be".

Daiders iepriekšējā sezonā startēja beļģa Bena Adriansena ekipāžā, aizstājot savainoto Kasparu Stupeli. Adriansens augusta sākumā lauza roku, paziņojot par sezonas beigām. Tomēr pēdējā posmā beļģis un latvietis atgriezās trasē, laimīgas sagadīšanās rezultātā cerot izcīnīt čempionu titulu, taču beigās Daidera un Adriansena ekipāža kļuva par vicečempioniem.

Dažas dienas pēc vicečempiona titula izcīnīšanas Adriansens paziņoja par karjeras beigām, līdz ar to Daideram bija jāmeklē jauns pilots.

2013.gada vasarā Daideram dopinga analīzēs tika konstatēta aizliegtā viela klenbuterols, tāpēc sportists, kurš līdz tam brauca kopā ar savu brāli Jāni Daideru, sacensībās vairs nestartēja.

Brāļi Daideri, vairākus gadus startējot pasaules čempionātā, labāko sasniegumu guva 2011.gadā, kad kļuva par pasaules vicečempioniem.

Iepriekšējā sezonā ar Santermansu kopā startēja kantētājs Elvijs Mucenieks, taču jūlijā latvietis lauza ribu un gūžu, kā dēļ sezona viņam noslēdzās priekšlaicīgi. Santermanss pasaules čempionātu noslēdza 15.vietā.

Mucenieks nākamajā sezonā pasaules čempionātā brauks duetā ar spēcīgo francūzi Valantēnu Žiro, bet Haralds Kurpnieks startēs beļģa Mārvina Vanlušena ekipāžā, kamēr Stupelis oktobrī pauda cerību, ka ar Jāni Daideru izdosies izveidot Latvijas ekipāžu.

Aizvadītajā sezonā par pasaules čempioniem kļuva pilots Jans Hendrikss un kantētājs Bens van den Bogārts, bet arī Hendrikss dažas dienas pēc titula izcīnīšanas paziņoja par karjeras beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!