Foto: AFP/Scanpix/LETA

Somu pilots Valteri Botass no "Mercedes" komandas piektdien uzrādīja ātrākos apļa laikus Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas piektā posma – Spānijas "Grand Prix" – treniņbraucienu pirmajās divās sesijās.

Pirmajā sesijā Botass trasi veica vienā minūtē un 17,951 sekundē, bet treniņbraucienu eļļas noplūdes dēļ nepabeidza.

Nākamos ātrākos apļa laikus uzrādīja abi "Ferrari" piloti, vācietis Sebastjans Fetels un Monako braucējs Šarls Leklērs, kuri bija attiecīgi 0,115 un 0,221 sekundi lēnāki.

Tālāk sekoja Botasa komandas biedrs Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas, piekto ātrāko laiku uzrādīja "Haas" vienības franču pilots Romēns Grožāns, bet sestais bija "McLaren" spāņu braucējs Karloss Sainss juniors.

Otrajā sesijā Botass uzlaboja savu rezultātu, Barselonas trasi veicot vienā minūtē un 17,284 sekundēs. Otrais šoreiz bija viņa komandas biedrs Hamiltons, kurš bija 0,049 sekundes lēnāks.

Vairāk nekā trīs sekundes desmitdaļas Botasam zaudēja Leklērs un Fetels, piektais bija "Red Bull" nīderlandiešu pilots Makss Verstapens, bet pirmo sešinieku noslēdza Grožāns.

Sestdien notiks vēl viena treniņbraucienu sesija un kvalifikācija, bet Spānijas "Grand Prix" norisināsies svētdien.

Pēc četriem posmiem kopvērtējuma līderpozīcijā ar 87 punktiem ir Botass, kurš par punktu apsteidz Hamiltonu. Tālāk ar 52 punktiem ir Fetels, 51 punktu guvis Verstapens, 46 punkti ir Leklēram, bet tālākajiem sekotājiem ir nieka 13 punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!