Foto: AFP/Scanpix/LETA

"Mercedes" somu pilots Valteri Botass sestdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta trešā posma - Portugāles "Grand Prix" - kvalifikācijā un svētdienas sacīksti sāks no pirmās pozīcijas.

Botass kvalifikācijas trešajā kārtā savā ātrākajā aplī 4,684 kilometrus garo Algarvi autodroma trasi veica vienā minūtē un 18,348 sekundēs. Viņa komandas biedrs Lūiss Hamiltons, kurš karjeras laikā uzvarējis 99 kvalifikācijas sacensībās, bija nieka septiņas sekundes tūkstošdaļas lēnāks un rītdien startēs no otrās pozīcijas.

Somu pilots izcīnīja savu sezonā pirmo un karjerā 17. "pole-position".

Aiz abiem "Mercedes" spēkratiem būs divas "Red Bull" vienības formulas - no trešās vietas startēs Makss Verstapens un blakus viņam būs Serhio Peress. Verstapenam trešajā kvalifikācijā bija ātrākais aplis, taču viņš izbrauca no trases, tādējādi labākais rezultāts tika anulēts. Pēdējā piegājienā nīderlandietim patraucēja citi piloti.

No trešās rindas startēs "Ferrari" braucējs Karlos Sainss un "Alpine" pilots Estebans Okons.

Pirms tam norisinājās treniņbraucienu trešā sesija, kurā ātrāko apļa laiku sasniedza Verstapens. Piektdien pirmajās divās sesijās visātrāk trasi veica Botass un Hamiltons.

Pirmajā posmā Bahreinā uzvarēja Hamiltons, bet otrajā posmā Itālijā Verstapens viņam revanšējās.

Pēc diviem posmiem līderis ar 44 punktiem ir Hamiltons, turpat blakus ar 43 punktiem ir Verstapens, bet trešais ar 27 punktiem ir Lendo Noriss ("McLaren").

2020.gadā jau septīto F-1 titulu karjerā un ceturto pēc kārtas ieguva brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes". Iepriekš tas izdevies vienīgi leģendārajam vācu braucējam Mihaelam Šūmaheram.

Otrais finišēja Hamiltona komandasbiedrs soms Valteri Botass, bet trešo vietu ieņēma nīderlandietis Makss Verstapens no "Red Bull" komandas.

Tāpat "Mercedes" komanda izcīnīja septīto Konstruktora kausu pēc kārtas.

Šosezon plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (23).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!