Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Somu F-1 pilots Valteri Botass pagājušās sezonas vājo rezultātu dēļ ir palicis bez sava privātā sponsora, ziņo somu mediji.

Sadarbību ar "Mercedes" komandas pilotu "nepamierinošu rezultātu dēļ" ir pārtraukusi somu kompānija "Wihuri", kas savulaik, pēc komandas vadītāja Toto Volfa teiktā, atļāva viņam pāriet uz šo vienību.

"Kaut kur vainīgs bija pats Valteri, kaut kur — komanda, brīžiem viņam traucēja tehniskas problēmas," kompānijas īpašnieku Anti Ārnio-Vihuri citē izdevums "Ilta Sanomat". "Taču viņš ļoti vāji aizvadīja sezonas beigas. Skaidrs, ka nav viegli būt par Lūisa Hamiltona komandas biedru, taču Valteri zaudēja arī citiem konkurentiem, paliekot tikai piektais čempionātā. Tas ir slikts rezultāts."

2018. gada sezonā Valteri Botass neizcīnīja nevienu "Grand Prix" uzvaru, septiņos posmos finišēja otrais, bet tikai divos piedzīvoja izstāšanos. Sliktākais rezultāts viņam bija 8. vieta sezonas pirmajā posmā Austrālijā, Francijā viņam septītā vieta, bet četrās sezonas beigu "Grand Prix" sacīkstēs Botass palika piektais.

Salīdzinājumam, 2017. gadā somu pilots uzvarēja trijos posmos, bet sezonas kopvērtējumā bija trešais aiz Hamiltona un Sebastjana Fetela ("Ferrari").

Šosezon Botass kopvētrējumā sakrāja 247 punktus, bet 2017. gadā — 305 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!